• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Σεπτέμβριος 24, 2018

Μητσοτάκης: Έχασε τα πάντα και κέρδισε τον…Μήτσο τον Καμμένο

Domino News
Domino News
Ιούνιος17/ 2018

Ποιο είναι το μήνυμα που πήρε χθες βράδυ όλος ο πλανήτης; Ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει το απόλυτο έλεγχο του πολιτικού παιχνιδιού στην χώρα και μπορεί να συνεχίσει πανίσχυρος να οδηγεί την Ελλάδα εκτός του εφιάλτη των μνημονίων.

Παράλληλα, ο Μητσοτάκης μένει στο μυαλό της διεθνούς κοινής γνώμης ως ο ηγέτης μιας θλιβερής, κυριαρχούμενης από ακροδεξιές απόψεις, συντηρητικής παράταξης που προσπάθησε να βάλει φρένο στη λύση του Μακεδονικού αλλά έφαγε τα μούτρα του.

Αύριο, ο πλανήτης θα πλημμυρίσει με φωτογραφίες του Τσίπρα και διθυράμβους για τον Ελληνα πρωθυπουργό και ο Κυριάκος θα παρηγοριέται με τις καταστροφολογικές αναλύσεις στα μέσα του… κουμπάρου της αδερφής του (ενδεχομένως και με καμία δημοσκόπηση από αυτές τις… έγκυρες).

Στον ελληνικό λαό – και ειδικά μετά την ομιλία-εφιάλτη για τη ΝΔ του Κοτζιά – το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μένει ακάλυπτο (ξεβράκωτο θα το έλεγε κανείς πιο… λαϊκός) και όλοι έχουν για τα καλά εμπεδώσει ότι η ρητορική των ακραίων του Μητσοτάκη με τη ρητορική της Χρυσής Αυγής έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και πιο συγγενείς.

Ο Κυριάκος έπαιξε τα ρέστα του, έχασε τα πάντα και κέρδισε τον… Καμμένο. Τον Δημήτρη τον Καμμένο. Γιατί ο Πάνος μαζί με τους βουλευτές του αποδείχθηκε και πάλι παλικάρι και δεν σκέφτηκε καν να ρίξει την κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν το ιστορικό eurogroup της 21ης Ιουνίου και λίγους μήνες πριν την οριστική έξοδο από την επιτροπεία.

Και φυσικά η απομάκρυνση του Δημήτρη Καμμένου απο την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ είναι θετική εξέλιξη για την κυβέρνηση αφού ο απίθανος αυτός τύπος πάλεψε σκληρά εδώ και καιρό για να τορπιλίσει τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Απέτυχε και αυτός. Εδώ δεν κατάφερε να λυγίσει τον Τσίπρα και τον Καμμένο ο Σόιμπλε, ο Μήτσος θα τα καταφέρνε;

Και έτσι η κυβέρνηση γλυτώνει το βαρίδι του Δ. Καμμένου και ο Αδωνις μπορεί να ελπίζει ότι θα πάει στο κόμμα που διαφεντεύει ακόμη μια ακραία φωνή για να έχει παρέα.

Πηγή: toxwni.gr