• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Ιούλιος 18, 2018

Μίζεροι Σερραίοι

Sommelier
Sommelier
Ιούνιος30/ 2017

Δεν πάει πολύς καιρός που οι Σερραίοι ήμασταν παραπονεμένοι από τις κυβερνήσεις που γενικά δεν αναδείκνυαν τους Σερραίους βουλευτές σε υπουργικά πόστα. Αν και ο εκάστοτε Υπουργός οφείλει να λειτουργεί προς όφελος όλων και όχι να ενεργεί με διακρίσεις υπέρ των συντοπιτών του, το να αναδείξει μια Περιφέρεια Υπουργό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Και ασφαλώς αν οι συντοπίτες του εκάστοτε Υπουργού ενεργήσουν με εξυπνάδα και οξυδέρκεια, είναι μια καλή ευκαιρία να αποκτήσουν επαφές και να προωθήσουν ιδέες και σχέδια για το κοινό καλό μέσα από τα υπουργικά πόστα και όχι μόνο τα βουλευτικά έδρανα.

Οι Σερραίοι δυστυχώς αποδεικνύεται ότι δεν το έχουμε αντιληφθεί αυτό. Στην παρούσα κυβέρνηση δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Περιφέρειά μας να αναδείξει το στρατηγικό σχεδιασμό της και να τον εντάξει μέσα στα πλαίσια του ευρύτερου σχεδιασμού του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και φυσικά να τον υλοποιήσει. Αυτό θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο και θα έπρεπε όλοι οι θεσμικοί φορείς της Περιφέρειας να πλαισιώσουν την Υπουργό.

Αντίθετα έχουν όλοι αντιληφθεί ότι υπάρχουν μερικοί Σερραίοι, οι οποίοι όχι μόνο δεν θέλουν μια τέτοια κίνηση, αλλά υποσκάπτουν οι ίδιοι την Υπουργό για λόγους που θα πρέπει οι ίδιοι να μας εξηγήσουν και ονειρεύονται μάλιστα κάποιον ανασχηματισμό για να μείνει εκτός Υπουργείου!

Είναι εμφανής η επίπονη προσπάθειά τους να χτυπήσουν σκληρά -ακόμη και ανήθικα- την προσπάθεια της Υπουργού, μεταχειριζόμενοι κάθε δυνατότητα και κάθε μέσο.

Αυτό που θα πρέπει να ξέρουν ωστόσο, είναι ότι όλοι εμείς, οι Σερραίοι που έχουμε καθαρό αισθητήριο, έχουμε καταλάβει το ρόλο τους και καταλαβαίνουμε επίσης ότι στη διαχρονική πορεία των Σερρών, σημασία έχουν τα έργα που θα μείνουν και όχι τα πρόσωπα.

Αυτοί οι μερικοί μίζεροι δεν θα λογοδοτήσουν στην Υπουργό, ούτε σε εμάς. Θα λογοδοτήσουν στα παιδιά τους, που θα ρωτήσουν κάποια στιγμή για ποιο λόγο, όταν οι Σέρρες είχαν την ευκαιρία, οι γονείς τους δεν τάχθηκαν στο άρμα του κοινού καλού αλλά αντίθετα είχαν αναλάβει ρόλο Εφιάλτη.

Ας είναι. Δεν περιμένουμε να καταλάβουν. Συνήθως ο εγωισμός και η ιδιοτέλεια σκοτίζουν τόσο το νου, που δεν μπορεί κανείς να δει τα αυτονόητα.

Ξέρουμε ότι η ανάρτησή μας θα παίξει το βράδυ σε αρκετές από τις ιστοσελίδες τούτων των μίζερων.

Δεν θα τους κατηγορήσουμε, ούτε θα τους ζητήσουμε να αλλάξουν ρότα.

Θα τους ζητήσουμε να κουνήσουν το κεφάλι τους, να συνέλθουν και να καταλάβουν ότι το δηλητήριο που χύνουν κάθε βράδυ ανακυκλώνεται μέσα στο δοχείο από το οποίο πίνουν και αυτοί νερό. Και έτσι δηλητηριάζουν και μας και τα παιδιά τους.

Και να αντιληφθούν ότι θα είναι αυτοί αποκλειστικά υπαίτιοι για όσα θα μπορούσαν να είχαν γίνει και εξαιτίας τους θα μείνουν και πάλι ανεκπλήρωτα.

Sommelier

Ετικέτες: ,