• Σήμερα είναι: Σάββατο, Απρίλιος 20, 2019

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι

Sommelier
Sommelier
Σεπτέμβριος22/ 2017

Ή, για να το πάμε στο αρχαιοελληνικό, τὸ κακὸν δοκεῖν ποτ᾽ ἐσθλὸν τῷδ᾽ ἔμμεν’ ὅτῳ φρένας θεὸς ἄγει πρὸς ἄταν (το κακό φαίνεται για καλό σε αυτόν, του oποίου το μυαλό ο θεός οδηγεί προς τη συμφορά).

Όταν στις 11 Νοεμβρίου 2015 ο Κυριάκος έστελνε εμπιστευτική επιστολή στον Μεϊμαράκη και πρόβλεπε έμμεσα την αστοχία του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας -την οποία έδωσε στη δημοσιότητα λίγες μέρες μετά- είχαμε πιστέψει προς στιγμήν ότι μάλλον δεν βλέπει σωστά τα πράγματα. Εκ του αποτελέσματος κρίθηκε ότι είχε εξαιρετικές προφητικές ικανότητες…

Σκοπίμως τόσες μέρες δεν κάναμε κανένα σχόλιο σχετικό με την ομιλία του στη ΔΕΘ. Αφήσαμε πρώτα να μιλήσουν οι στενοί φίλοι του κόμματος. Διότι αν σώπαιναν και αυτοί, τότε θα μιλούσαν οι πέτρες.

Έχουμε κουραστεί με πολιτικούς οι οποίοι βροντοφωνάζουν ότι θέλουν να αλλάξουν το Κράτος.

Ριζική ανασυγκρότηση !

Δομική αλλαγή !

Επανίδρυση του Κράτους !

Σαρωτικές αλλαγές !

Αλήθεια, καθίσαμε ποτέ να σκεφτούμε τι στο καλό σημαίνουν αυτές οι βροντερές τυμπανοκρουσίες;

Καθίσαμε να σκεφτούμε ότι όλες αυτές οι αλλαγές αφορούν εμάς;

Και καθίσαμε ποτέ να σκεφτούμε, αν τελικά το κύριο πρόβλημα της χώρας μας είναι το έλλειμμα σταθερότητας;

Τι στο καλό σημαίνει η έννοια «επενδύσεις»; Επενδύσεις είναι μόνο το ξένο χρήμα ή η εξασφάλιση κλίματος σταθερότητας για να λειτουργήσει επιτέλους άνετα ο οργανισμός που λέγεται Ελληνική Κοινωνία;

Ο χωρισμός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πρέπει να πάψει. Νοιώθουμε στιγμές ότι ο ένας ψάχνει να βρει ευκαιρία σε μια πολιτική αλλαγή να μαστιγώσει τον άλλο.

Και αυτό, κ. Μητσοτάκη, δεν είναι πολιτική θέση.

Προκάτοχοί σας σε αυτό το πόστο είχαν δομήσει το πολιτικό αφήγημα πάνω στην έννοια της σύνθεσης.

Και όσο αυτό ακόμη βρίσκεται μακριά από τον πολιτικό σας ορίζοντα, επιτρέψτε μας να θεωρούμε καλοπροαίρετα ότι πορεύεστε σε λάθος δρόμο.

Sommelier

Ετικέτες: ,