• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Ιούνιος 25, 2018

Νέα σύγκληση του Washington Group την Πέμπτη για το ελληνικό χρέος

Domino News
Domino News
Μάιος27/ 2018

Το ζήτημα του ελληνικού χρέους αναμένεται να βρεθεί, μεταξύ άλλων, στην ατζέντα του Washington Group που θα συνεδριάσει την Πέμπτη στον Καναδά,στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών των επτά ισχυρών του κόσμου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ανεβάζει στροφές στο μέτωπο των προαπαιτουμένων, καθώς μέχρι τα μέσα Ιουνίου πρέπει να έχει ψηφιστεί το σχετικό πολυνομοσχέδιο.

Καθοριστικής σημασίας θεωρείται το επόμενο δεκαπενθήμερο για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, καθώς αναμένονται εξελίξεις σε όλα τα ανοικτά μέτωπα.

Την ερχόμενη Πέμπτη, στο περιθώριο της συνόδου των επτά ισχυρότερων κρατών του κόσμου στον Καναδά, θα συνεδριάσει πιθανότατα το Washington Group με κεντρικό θέμα το ελληνικό χρέος. Πρόκειται για ακόμα μία προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές Γερμανίας και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ώστε να οριστικοποιηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης μέχρι τις 21 Ιουνίου.

Δέκα ημέρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα γύρω στις 10 Ιουνίου, θα πρέπει να κατατεθεί προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

Στόχος της Ελλάδας είναι να μπορεί να χρηματοδοτεί τις υποχρεώσεις της από τις αγορές, χωρίς πρόσθετες δεσμεύσεις, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το τέλος του προγράμματος θα σημάνει και το σταδιακό τέλος της λιτότητας, επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Στις αρχές Ιουνίου, εν τω μεταξύ, θα αποσταλούν στους θεσμούς τα στοιχεία με την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, προκειμένου να εκταμιευθεί το 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από την τρίτη αξιολόγηση.

Πηγή: ert.gr