• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Ιούλιος 18, 2019

Novartis: Καλούνται για εξηγήσεις πολιτικά πρόσωπα

Domino News
Domino News
Φεβρουάριος28/ 2019

Στους εισαγγελείς το πόρισμα 

Στα χέρια των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται πλέον το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυσέλιδο πόρισμα που αγγίζει τις 3.000 σελίδες, καταπιάνεται ουσιαστικά μόλις με πέντε φάρμακα και την τιμολόγησή του για το χρονικό διάστημα 2006-2014, και κυρίως -για την πλειοψηφία των φαρμάκων- την περίοδο 2012-2014. Κατά τις ίδιες πηγές, τα επίμαχα σκευάσματα ανήκουν στα ιδιαίτερα ακριβά, με κόστος που ξεπερνούσε τα 1000 ευρώ, για καρκινοπαθείς ή για ασθενείς με σοβαρά θέματα όρασης.

Μάλιστα, το πόρισμα φέρεται να περιέχει εκατοντάδες στοιχεία από πολλές πηγές, όπως τον ΕΟΦ αλλά και την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ τα οποία έχουν διασταυρωθεί και αξιολογηθεί προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες κρατικών λειτουργών.

Πάντως, η παράδοση του πολυαναμενόμενου πορίσματος στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς αναμένεται να οδηγήσει σε εξελίξεις, αφού πλέον οι εισαγγελείς ελέγχοντας τα στοιχεία θα προχωρήσουν στην άσκηση ή μη ποινικών διώξεων σε βάρος εμπλεκόμενων προσώπων, ενώ παράλληλα θα μπορέσουν να κάνουν μία εκτίμηση ως προς τη ζημία που φέρεται να υπέστη το ελληνικό Δημόσιο.

Μάλιστα, φαίνεται πως ορισμένα από τα 10 εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα θα περάσουν το εισαγγελικό κατώφλι προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι, ενώ κάποιοι από αυτούς, όπως όλα δείχνουν, δεν θα κληθούν καθώς δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος τους, οδηγώντας αυτό τος μέλος της έρευνα στο αρχείο.

Πηγή: news247.gr