• Σήμερα είναι: Τρίτη, Σεπτέμβριος 25, 2018

Ντόρα Μπακογιάννη: Το Καρπενήσι και τα άλλα νησιά…

Domino News
Domino News
Ιούνιος27/ 2018

Η συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής για το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά, είχε ανάψει όταν η Ντόρα Μπακογιάννη είπε την ατάκα της ημέρας.

«Όταν η βενζίνη είναι ακριβότερη στο Καρπενήσι και σε όλα τα νησιά…», δήλωσε σε αποστροφή του λόγου της η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συζήτηση για νομοσχέδιο που εισηγείται η κυβέρνηση και αφορά τις μετακινήσεις στα νησιά.

Ειδικότερα, οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών αλλά και έμποροι, γιατροί, εκπαιδευτικοί κ.α που έχουν ως επιχειρηματική-εργασιακή έδρα σε νησί, θα πληρώνουν το ίδιο κόστος για τα μεταφορικά έξοδα, όπως θα πλήρωναν αν ταξίδευαν τα ίδια χιλιόμετρα από την ξηρά. Η αντιστάθμιση θα γίνεται με την μορφή αποζημίωσης και θα εφαρμοσθεί στα παρακάτω νησιά:

Αγαθονήσι, Άγιο Ευστράτιο, Άγιο Μηνά, Αλιμία, Ανάφη, Αντίψαρα, Αρκιούς, Αρμάθια, Αστυπάλαια, Γυαλί, Δονούσα, Ερεικούσα, Ηρακλειά, Θύμαινα, Ικαρία, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κάσο, Καστελόριζο, Κίναρο, Κουφονήσια, Κω, Λέβιθα, Λειψούς, Λέρο, Λέσβο, Λήμνο, Μαθράκι, Μάραθο, Νίμο, Νίσυρο, Οιωνούς, Οινούσσες, Πάτμο, Σάμο, Σαμοθράκη, Σαρία, Στρογγυλή, Σύμη, Σύρνα, Σχοινούσα, Τέλενδο, Τήλο, Φαρμακονήσι, Φούρνους, Χάλκη, Χίο, Ψαρά και Ψέριμο.

Πηγή: neaselida.gr