• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Οκτώβριος 15, 2018

Ο Άδωνης για να στηρίξει τη Μαρέβα χαρακτηρίζει ηθική τη φοροδιαφυγή

Domino News
Domino News
Νοέμβριος14/ 2017

«Στον παγκόσμιο καπιταλισμό όσο οι κυβερνήσεις αυξάνουν τους φόρους, κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να γλιτώσουν αυτή τη λεηλασία των εισοδημάτων τους από τις κυβερνήσεις, έτσι δουλεύει το παγκόσμιο σύστημα» δήλωσε για την υπόθεση των Paradise Papers ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Στο μέτρο που τα χρήματα αυτά είναι προϊόν πραγματικής εργασίας και πραγματικής δράσης και όχι φυσικά βρώμικο χρήμα από εγκληματική δραστηριότητα -γιατί αυτό είναι άλλης τάξης και μεγέθους ζήτημα- ναι, το να μπορεί κάποιος να ξεφύγει από μία κυβέρνηση, που θέλει να τον υπερφορολογήσει, δεν το βρίσκω καθόλου ανήθικο» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Το γεγονός ότι όταν εξελισσόταν το Mareva-Gate δεν ήταν στην εξουσία η παρούσα κυβέρνηση, αλλά βρισκόταν στο… τιμόνι της χώρας το κόμμα του οποίου διατελεί αντιπρόεδρος, είναι απλώς μια τεχνική λεπτομέρεια για τον Άδωνη, ο οποίος δήλωσε επί λέξει:

«Τα Paradise Papers δεν είναι της Ελλάδας. Αλλά, αν εμένα μου λέτε, εάν θα έλθει μία κυβέρνηση, όπως του κ. Τσίπρα, που θέλει να φορολογήσει με 75% το εισόδημα των ανθρώπων, αν αυτός που τον φορολογεί με 75% έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, λυπάμαι που θα σας το πω, ναι, έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, γιατί αν μπορεί να εισπράττουν οι κυβερνήσεις αυτούς τους υπέρογκους φόρους, στο τέλος δεν θα μείνει στο 75%, θα πάνε στο 95%».

Και συνεχίζει ο «στον-καπιταλισμό-όλα-είναι-ηθικά» Άδωνης λέγοντας ότι δε χρειάζεται καν να ασχολούμαστε με την πάταξη της φοροδιαφυγής:

«Αντί να ασχολούμαστε με το πώς θα πηγαίνει ο καθένας να γλιτώσει τα λεφτά του -γιατί στον καπιταλισμό πάντα οι άνθρωποι θα προσπαθούν να γλιτώσουν τα λεφτά τους, αυτό είναι μία φυσική ανθρώπινη διεργασία- (σ.σ. όπως για παράδειγμα ο ύπνος και η… αφόδευση) πρέπει να μας απασχολεί κάτι άλλο καλύτερα: Πώς θα κάνουμε τη χώρα μας μία χώρα, η οποία θα έχει τέτοια φορολογία και τέτοια οικονομία, που θα συμφέρει στον άλλον να έχει τα λεφτά του στην Ελλάδα».

«Τα Paradise Papers δεν θα τα πολεμήσεις με το να γράφεις δημοσιεύματα σε μία εφημερίδα, αυτά είναι ανοησίες (σ.σ. όπως καταλαβαίνετε, είναι ανοησίες οι αποκαλύψεις του διεθνούς κονσόρτσιουμ δημοσιογράφων που έφεραν στο φως τα Paradise Papers). Τα Paradise Papers, που εγώ θέλω να τα πολεμήσουμε στην ουσία τους -το να φεύγουν τα λεφτά- πρέπει να τα πολεμήσουμε με τον σωστό τρόπο, δηλαδή να μειώσουμε τη φορολογία, να κάνουμε ανταγωνιστική την οικονομία, να συμφέρει στον άλλον να φέρνει τα λεφτά του στην Ελλάδα, να τα φέρνει στην Ελλάδα, γιατί θα πιστεύει ότι θα κερδίσει φέρνοντάς τα στην Ελλάδα και να γεννάμε θέσεις εργασίας και να ξεφεύγουμε από τη μιζέρια», καταλήγει.

Θα μπορούσε απλώς να απευθυνθεί στους πολίτες, βέβαια, λέγοντάς τους: «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε, που πληρώνεις κανονικά τους φόρους σου»…

Πηγή: periodista.gr/ documentonews.gr