• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Μάιος 20, 2019

Ο «αντιπαθής» κ. Υπουργός Άμυνας

Sommelier
Sommelier
Απρίλιος01/ 2018

Μια παλιά αγγλική παροιμία λέει πως «Το ψέμα θα γυρίσει όλη τη γη πριν η αλήθεια προλάβει να φορέσει τα παπούτσια της«. Στις ημέρες του διαδικτύου το φαινόμενο είναι ακόμη περισσότερο έντονο. Οι συκοφαντικές αναρτήσεις και τα fake news κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, πριν προλάβει καλά αυτός που βλάπτεται να τα ανακαλύψει, πόσο μάλλον να τα ελέγξει και να τα απαντήσει.

Μια άλλη παροιμία αναφέρει πως «δεν θα φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου, αν καθυστερείς και πετάς πέτρες σε κάθε σκυλί που σε γαβγίζει«. Άρα λοιπόν πρέπει να προχωρήσουμε.

Για να είμαστε ειλικρινείς δεν θα είχαμε κανένα λόγο να υπερασπιστούμε τον Υπουργό Άμυνας ή γενικά την ηγεσία του Υπουργείου και τους Αρχηγούς των όπλων. Και φυσικά δεν θα είχαμε και κανένα λόγο να τους κατηγορήσουμε. Το πεδίο της Εθνικής Άμυνας είναι τόσο ευαίσθητο, ώστε αξίζει να μένει μακριά από ξεκατινιάσματα τύπου facebook ή λοιπών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δυστυχώς νοιώθουμε την ανάγκη πως πρέπει να μιλήσουμε. Η ένταση στις σχέσεις με την Τουρκία ανακίνησε μια ολόκληρη φιλολογία σχετικά με τις κινήσεις της στρατιωτικής μας ηγεσίας. Πολλοί περιφερόμενοι σαλτιμπάγκοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και λοιποί φερέλπιδες υποψήφιοι βουλευτές, που θέλουν να έχουν λόγο για όλα, βρήκαν πεδίον δόξης λαμπρόν να πουν την κάθε κοτσάνα που πιστεύουν ότι θα προσελκύσει τα like του κοινού.

Εν μια νυκτί όλοι τούτοι γίνανε απόφοιτοι της Σχολής Ευελπίδων, πολεμικοί συντάκτες και αναλυτές. Πολλά τούρκικα αεροπλάνα καταρρίφθηκαν, πολύ χρόνο παρατάθηκε η θητεία, πολλές μονάδες των συνόρων επανδρώθηκαν και γενικά πολλά καλσόν σχίστηκαν στην προσπάθεια των φερέλπιδων τούτων νεανίσκων να μας πείσουν ότι αξίζει να γίνουν οι νέοι Ράμπο της πολιτικής σκηνής.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παραπάνω (Κ)ράμπο της πολιτικής: οι κατηγορίες και η κατασυκοφάντηση του Υπουργού Αμύνης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Εμ, και αυτός ο Καμμένος τι το ήθελε… δεν φτάνει που αποκάλυψε τα σκάνδαλα που όλοι οι προηγούμενοι βάζανε κάτω από το χαλί, δεν φτάνει που συγκρούστηκε με αυτούς που κανείς δεν τολμούσε να συγκρουστεί, τώρα του έμελλε του καψερού να είναι και Υπουργός Άμυνας εν μέσω κρίσης.

Τον κατηγορούν κάποιοι ότι είναι άφαντος.

Φυσικά και θα είναι άφαντος. Εν μέσω κρίσης δεν κάθεσαι στο Υπουργείο να σηκώνεις τηλέφωνα. Ξαμολιέσαι στο εξωτερικό σε φανερές και αφανείς συναντήσεις για να οργανώσεις σωστά το δίκτυό σου.

Τον κατηγορούν άλλοι ότι κάνει προκλητικές δηλώσεις. Εντάξει είδαμε και τα χαΐρια των ζεϊμπέκικων και των καταθέσεων στεφανιών και των λοιπών φιλοφρονήσεων.

Τον κατηγορούν και άλλοι για το κάθετί…

Εντάξει εμείς δεν θα του φτιάξουμε φωτοστέφανο.

Απλά εν μέσω μιας σοβαρότατης κρίσης θα ζητήσουμε να είμαστε όλοι περισσότεροι συνετοί και κυρίως να αφήσουμε έξω από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες το θέμα της Άμυνας της χώρας.

Όταν ο Αλέξανδρος εισερχόταν νικητής στα παλάτια των Περσών, ανακάλυπτε εκεί Έλληνες προδότες που προσέφεραν στους Πέρσες τις υπηρεσίες τους σε βάρος των Ελλήνων. Τούτοι οι ίδιοι στις μέρες μας έχουν βήμα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και -δυστυχώς- μέσα από ΜΜΕ.

Αφήστε τον «αντιπαθή» κ. Υπουργό να κάνει τη δουλεία του. Πιθανότατα θα χρειαστεί να διέλθουμε τις Συμπληγάδες. Όχι χωρίς απώλειες. Σίγουρα όμως με ανοικτά πανιά για έναν καλύτερο προορισμό. Και οι ευθύνες και οι έπαινοι θα αποδοθούν μετά.

Οπότε κάντε την έξυπνη κίνηση και λιγάκι περιμένετε…

Sommelier

Ετικέτες: ,