• Σήμερα είναι: Τρίτη, Σεπτέμβριος 25, 2018

Ο Καμμένος στη σύνοδο υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ

Domino News
Domino News
Νοέμβριος09/ 2017

Η Τουρκία επιχείρησε για ακόμα μια φορά να επιδιώξει την απόσυρση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, μεθόδευση που έπεσε στο κενό από την παρέμβαση του Πάνου Καμμένου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συμμετείχε στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με κύριο θέμα συζήτησης την υπό επεξεργασία προσαρμογή της δομής διοίκησης της Συμμαχίας στις νέες απαιτήσεις ασφαλείας και την επαύξηση της παρουσίας στα νότια και τα ανατολικά της Συμμαχίας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ενώ αποδέχθηκε ότι η χώρα του δέχθηκε προσφυγικά κύματα πρότεινε την παύση της δραστηριότητας των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, επικαλούμενος μείωση του προσφυγικού ρεύματος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι δεν έχουν εκλείψει οι προσφυγικές ροές και ότι η σχετική απόφαση ελήφθη με ομοφωνία και μόνο με ομοφωνία μπορεί να αναιρεθεί.

Επεσήμανε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ είναι σημαντική για την αποθάρρυνση των εγκληματικών δικτύων διακίνησης ανθρώπων και απαντά στις προκλήσεις ασφαλείας που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν τη Βόρεια Κορέα, το Ιράκ, τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Βόρεια Αφρική και τις τρομοκρατικές απειλές.

Πηγή: onalert / olympia.gr