• Σήμερα είναι: Κυριακή, Φεβρουάριος 17, 2019

Ο Καμμένος ξεγύμνωσε την Άγκυρα στο ΝΑΤΟ!

Domino News
Domino News
Ιούνιος09/ 2018

Πώς καυτηρίασε την απειλή για απαγωγές σε ελληνικό έδαφος

Λάβρος κατά της Τουρκίας εμφανίστηκε στη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος λίγο πριν μπει στην αίθουσα της συνεδρίασης και αφού η Άγκυρα είχε ανακοινώσει το «πάγωμα» της συμφωνίας επανεισδοχής, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Καμμένος ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις πρόσφατες απειλητικές δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Μπεκίρ Μποζντάγ περί απαγωγής των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, τις οποίες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε χαρακτηρίσει «προαναγγελία πολεμικής επιχείρησης», και ενημέρωσε τους υπουργούς Αμυνας της Συμμαχίας με στοιχεία για όλα τα ποιοτικά και τα ποσοτικά χαρακτηριστικά των προκλήσεων της Αγκυρας στη θάλασσα και στον αέρα του Αιγαίου, αλλά και για την πολεμική ρητορική που χρησιμοποιούν συχνά αξιωματούχοι της γειτονικής χώρας.

«Τέτοιου είδους παλικαρισμοί εν όψει των εκλογών, τέτοιου είδους ανακοινώσεις για το εσωτερικό θα πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να γίνονται και όταν έρχεται στις Βρυξέλλες να κάνει τον καλό σύμμαχο» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας σε αυστηρό τόνο: «Απειλές για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών έχουν το κόστος τους και το κόστος αυτό η Τουρκία θα το πληρώσει». Κάλεσε δε τον Τούρκο ομόλογό του να εξηγήσει στο Συμβούλιο του ΝΑΤΟ τι σημαίνει η δήλωση του αντιπροέδρου της χώρας του ότι «θα πακετάρουν» τους οκτώ αξιωματικούς.

«Πάρτε θέση»

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τους υπουργούς Αμυνας του ΝΑΤΟ να λάβουν θέση και να καταδικάσουν την τουρκική στάση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνεχιζόμενη παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης χωρίς κατηγορητήριο. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ενημέρωσε τους ομολόγους του της Ε.Ε. και για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί «παγώματος» της συμφωνία επανεισδοχής.

Τέλος, την υποχρέωση της Τουρκίας να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας με Ελλάδα και Κύπρο επισήμανε η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκου Ανδρουλάκη για τον προκλητικό εμβολισμό από τουρκική ακταιωρό πλοίου του Λιμενικού, η κατασκευή του οποίου είχε συγχρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε.

Πηγή: dimokratianews.gr