• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Σεπτέμβριος 20, 2018

Ο Λοβέρδος παραδέχθηκε παρέμβαση στη δίκη Ντυνάν – Βγενόπουλου

Domino News
Domino News
Ιούλιος13/ 2017

Ο Ανδρέας Λοβέρδος παραδέχθηκε παρέμβαση στη δίκη Ντυνάν – Βγενόπουλου ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

Ο Αν. Λοβέρδος παραδέχτηκε ότι προέτρεψε τον τότε πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν» Αν. Μαρτίνη να αποσύρει τα νομικά μέσα κατά της Marfin ισχυριζόμενος ότι η δικαστική διαμάχη θα τραβούσε επί μακρόν την στιγμή που το νοσοκομείο αντιμετώπιζε επείγοντα οικονομικά προβλήματα.

Ο Αν. Λοβέρδος καταλόγισε στον Αν. Μαρτίνη την ευθύνη για την τροπολογία την οποίο κατέθεσε κι επέτρεπε την εκχώρηση ή μίσθωση του νοσοκομείου υποστηρίζοντας ότι αυτός ήταν που ζητούσε επιμόνως την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν». Ο Αν. Λοβέρδος «οχυρώθηκε» πίσω από την εισήγηση Νομικού Συμβούλου ότι η μετατροπή του καθεστώτος του «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν δυνατή, εφόσον δεν άλλαζε ο κοινωφελής του χαρακτήρας, αλλά κι από το γεγονός ότι τελικά η τροπολογία δεν ενεργοποιήθηκε.

Ο Αν. Λοβέρδος στην συνέχεια όμως εμφανίστηκε ανακόλουθος, καθώς ισχυρίστηκε ότι ο Αν. Μαρτίνης αρνιόταν συνεχώς κάθε προσπάθεια εξυγίανσης του «Ερρίκος Ντυνάν» γιατί επιδίωκε το νοσοκομείο και τα υπέρογκα χρέη του να περάσουν στο Δημόσιο ώστε ο ίδιος να βγει «λαμπίκο». Ο Αν. Λοβέρδος παρατήρησε ότι … ακόμα και να τον βασάνιζαν, δεν θα αποδεχόταν πέρασμα του «Ερρίκος Ντυνάν» και των 300 εκατ. ευρώ χρεών του στο Δημόσιο, κατηγορώντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκείνη την εποχή συμφωνούσε με αυτήν την λύση!

Δήλωσε άγνοια για τους αργόμισθους

Σχετικά με το ζήτημα των αργόμισθων στο «Ερρίκος Ντυνάν», ο Αν. Λοβέρδος δήλωσε άγνοια υποστηρίζοντας ότι δεν είχε δεχτεί εξατομικευμένες καταγγελίες για συγκεκριμένα πρόσωπα. Όσον αφορά την περίπτωση του Αν. Τσούνη, συζύγου της προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη Φ. Γεννηματά, ο οποίος επίσης κατηγορείται για αργομισθία, ο Αν. Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι η επιμονή σε ένα θέμα για το οποίος έχουν δοθεί απαντήσεις σηματοδοτεί «απόλυτη πολιτική σκοπιμότητα».

«Το Ερρίκος Ντυνάν είχε την κακοδαιμονία της κακοδιαχείρισης»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε όλα τα σημεία της κατάθεσή του επαναλάμβανε ότι «το Ερρίκος Ντυνάν είχε την κακοδαιμονία της κακοδιαχείρισης» και τόνισε ότι «έδωσε πολύ χρόνο επί υπουργίας του για μία ιστορία που δεν μπορούσε να προχωρήσει εξ αιτίας την διοίκησης, η οποία το μόνο που επιθυμούσε ήταν να το αγοράσει κάποιος για να φορτωθεί όλα τα χρέη που δημιούργησε ο Μαρτίνης ή να το περάσει στο Δημόσιο και να φορτωθεί ο ελληνικός λαός την κακοδιαχείριση του Μαρτίνη».

Τέλος, για το θέμα της παρέμβασής του, για να αποσυρθούν τα ένδικα μέσα στη διένεξη του Ντυνάν με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε, ότι «με την κατάσταση που επικρατούσε τότε για το συγκεκριμένο νοσοκομείο και χωρίς άδεια καλής λειτουργίας, δεν υπήρχε χρονικό περιθώριο για να περνάει ο καιρός με εκκρεμείς μηνύσεις.

«Δεν υπήρχε η χρονική αντοχή για να τελεσφορήσουν τα δικαστήρια και έπρεπε να βρεθεί ένα mondus vivedi να ανοίξει και πάλι η χρηματική στρόφιγγα από την τράπεζα στο νοσοκομείο, ώστε να σταθεί όρθιο» και ξεκαθάρισε ότι «η απόφαση αυτή δεν αφορούσε διώξεις για κακουργήματα ή άλλες διώξεις, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να ανακληθούν».

Έναρξη με απαιτήσεις

Η έναρξη βέβαια έγινε με προβλήματα, καθώς ο Α. Λοβέρδος απαίτησε να αλλάξει μία διατύπωση στο μπανεράκι του καναλιού της Βουλής, ζητώντας να μην ξεκινήσει η διαδικασία εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του.

«Δεν πρόκειται να ξεκινήσω την κατάθεσή μου εάν δεν ξεκινήσει στο Κανάλι της Βουλής που δείχνει τις εργασίες της Ολομέλειας, μια ενημερωτική μπάρα που να αναφέρει ότι τις εργασίες της Εξεταστικής αυτή την ώρα μπορεί κάποιος να τις παρακολουθήσει διαδικτυακά από το web tv 2 του Καναλιού της Βουλής. Αυτό γινόταν όταν κατέθετε ο Ανδρέας Μαρτίνης στην εξεταστική. Τώρα που θα απαντήσω γι’ αυτά που μου καταλόγισε θέλω να υπάρχει ισονομία», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Πηγή: tribune.gr/ altsantiri.gr