• Σήμερα είναι: Κυριακή, Νοέμβριος 19, 2017

Ο μεγάλος χαμένος του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Sommelier
Sommelier
Μάιος08/ 2017

Ο τελικός έληξε. Κάποια ομάδα νίκησε. Κάποια ομάδα έχασε. Ποιος είναι όμως ο μεγάλος χαμένος του αγώνα;

Τα έτη 590-580 π.Χ., στη Μίλητο είχαν διαμορφωθεί δυο πολιτικοί σύλλογοι. Ας τις ονομάσουμε δυο ομάδες. Η μια λεγόταν «Πλούτις» και η άλλη «Γέργιθες». Αναφέρει συγκεκριμένα ο Ηρακλείδης ο Ποντικός (δηλαδή από τον Πόντο, καμία σχέση με τρωκτικά) ότι οι Μιλήσιοι έπαθαν πολλές συμφορές εξαιτίας της ευδαιμονίας και των πολιτικών αντιπαραθέσεων. Στις συγκρούσεις μεταξύ των δυο ομάδων, πέρα από τους θανάτους και τους τραυματίες, πολλά νέα παιδιά συλλαμβάνονταν και αφού τα οδηγούσαν στο χώρο των αλωνιών, κυριολεκτικά τα θερίζανε σαν τα στάχυα. Αργότερα, όταν επικράτησε η άλλη ομάδα άλειφαν με πίσσα τους αιχμαλώτους και τους έκαιγαν.

Τα έτη 2009-2017 μ.Χ, στην Ελλάδα είχαν διαμορφωθεί διάφοροι σύλλογοι. Ας επιλέξουμε δυο από αυτούς και ας τους ονομάσουμε δυο ομάδες. Η μια λεγόταν ΑΕΚ και η άλλη ΠΑΟΚ. Αναφέρει συγκεκριμένα ο ηλεκτρονικός τύπος της εποχής, ότι οι Έλληνες έπαθαν πολλές συμφορές εξαιτίας της μαλακίας και των ανιστόρητων πολιτών που δεν έλεγαν να διδαχτούν από το παρελθόν τους. Στις συγκρούσεις μεταξύ των δυο ομάδων, πέρα από τις φθορές δημόσιας περιουσίας και το προσωπικό της Αστυνομίας που απασχολήθηκε, πολλά νέα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά, τα οποία αφού τα μαχαίρωναν στο μηρό, τους πατούσαν το κεφάλι. Αργότερα όταν επιτέθηκε η άλλη ομάδα προσπάθησαν να σπάσουν τα κεφάλια των αντιπάλων πετώντας τους αντικείμενα.

Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είναι γεμάτα με πατριωτικές φωνές νοσταλγών της Μεγάλης Ελλάδας που φοβούνται την εισροή προσφύγων, τους Τούρκους, τους Ιλλουμινάτι, τους προδότες πολιτικούς, τους, τους, τους…

«Όπου και αν πάω η Ελλάδα με πληγώνει» είπε κάποτε κάποιος, που αν ρωτήσεις τους μισούς ‘Ελληνες δεν θα ξέρουν να σου πουν ποιος είναι.

Κοιτώ σήμερα αυτή τη φωτογραφία, κοιτώ το πληκτρολόγιο και σκέφτομαι αν αξίζει να ζω ακόμη εδώ και να αγωνίζομαι να πω κάτι που θεωρώ ότι αξίζει. Διότι μετά από τη φωτογραφία αυτή, ο μεγάλος χαμένος του αγώνα είμαι εγώ. Και συ που διαβάζεις όσα γράφω. Έχασες το ποσό που θα χρειαστεί να αποκατασταθούν οι φθορές, έχασες το ποσό που δαπανήθηκε να νοσηλευτούν οι τραυματίες, έχασες μια ακόμη ευκαιρία να πιστέψεις ότι σε τούτον τον τόπο υπάρχει ελπίδα.

ΥΓ. Τη φωτογραφία την πήραμε από το unblock.gr και λήφθηκε ΠΡΙΝ την έναρξη του αγώνα, επομένως σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος οπαδός, όπως και οι λοιποί που προκάλεσαν τα επεισόδια, πήγαν εκεί με προδιαγεγραμμένη τη διάθεση να βιαιοπραγήσουν και δεν συνδέεται καθόλου με το τελικό σκορ.

Τον παρακολουθούμε να μαχαιρώνει στο μηρό έναν άλλο οπαδό της άλλης ομάδας, και στη συνέχεια να προσπαθεί να τον πατήσει στο κεφάλι ενώ εκείνος έχει πέσει αιμόφυρτος στο δάπεδο.

Ο οπαδός αυτός τώρα μπορεί κάλλιστα να μπει σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και να ισχυριστεί ότι για τα δεινά της Ελλάδας φταίει ο Κίσινγκερ, οι Ροτσιλντ, ο κακός υπουργός ή η Μαρία η κουτσή. Το κακό δεν είναι αυτό. Το κακό είναι ότι μετά από αυτό που έκανε, συνεχίζει να το πιστεύει.

Sommelier

Ετικέτες: ,