• Σήμερα είναι: Τρίτη, Σεπτέμβριος 25, 2018

Ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας…τα αγγλικά και η ταυτότητα

Domino News
Domino News
Ιούλιος06/ 2018

Κατά τη χθεσίνη συζήτηση για την Οικονομία στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αποστροφή του λόγου του λοιδόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για ελλιπείς γνώσεις αγγλικής, επισημαίνοντας με στόμφο ότι ο όρος «nationality» σημαίνει εθνότητα και όχι ιθαγένεια. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνει για να απαντήσει ο πρωθυπουργός ήταν να… βγάλει την ταυτότητά του.

«Nationality ειναι η εθνότητα, το citizenship είναι η ιθαγένεια. Δεν διαβάσατε τη συμφωνία, σας έφεραν γουρούνι στο σακί να το ψηφίσετε» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης θέλοντας να κατακεραυνώσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Τσίπρας «έκλεψε» μία ταυτότητα για να αποδείξει ότι δεν ισχύει: « Ο Μητσοτάκης λέει ότι η nationality σημαίνει εθνότητα όχι ιθαγένεια. Βγάλτε όλοι τις ταυτότητες σας. Εχω εδώ μία του 2007 -μου την έδωσε ένας συνάδελφος δεν την είχα εγώ μαζί- και το 2007 δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αναγράφεται ελληνική ιθαγένεια, hellenic nationality«.

Διερωτήθηκε, μάλιστα, γιατί ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να «διαστρεβλώσει» τόσο πολύ την πραγματικότητα, αφού όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν μια ταυτότητα και μπορούν να τη βγάλουν και να την δουν.