• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Σεπτέμβριος 19, 2018

Ο Νόμος Διαμαντοπούλου και η λάσπη (2)

Sommelier
Sommelier
Αύγουστος08/ 2017

Ας γίνουμε λιγάκι πιο συγκεκριμένοι.

Πρώτον, ο Νόμος 4485/2017 ή κατ’άλλους Νόμος Γαβρόγλου, δεν ήταν επινόημα ενός Υπουργού που σηκώθηκε ένα πρωί μη ξέροντας τι να κάνει και έπιασε να αλλάξει ένα Νόμο. Ήταν αποτέλεσμα της ανάγκης τροποποίησης, συμπλήρωσης και θέσπισης συγκεκριμένων διατάξεων, οι οποίες από τη ψήφιση τους και μετά αποδείχτηκαν είτε ανεφάρμοστες, είτε προβληματικές, είτε ελλιπείς, είτε παρωχημένες. Και η αδυναμία των κυβερνήσεων να τις χειριστούν διαχρονικά οδηγούσε την κατάσταση σε άτακτη εκτόνωση.

Φυσικά στην αρένα των greek news η αντιπολίτευση καθημερινά ξεπερνά τον εαυτό της σε διαστρέβλωση, αποκοπή και μονόπλευρη παρουσίαση των ειδήσεων. Τα σπρέι των δημοσιογραφίσκων απλώθηκαν σε όλα τα σημεία του διαδικτύου και των ΜΜΕ με σκοπό να καλύψουν κάθε καθαρό λόγο που προσπαθούσε με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα να μιλήσει.

Είπαμε και αλλού, ότι ο αναγνώστης του παρόντος ιστολογίου οφείλει να γνωρίζει και παραθέσαμε το σχέδιο Νόμου, όπως είχε ψηφιστεί.

Σήμερα παραθέτουμε πλέον το δημοσιευμένο Νόμο (Διαβάστε εδώ) και θα ακολουθήσουν επισημάνσεις στα κομβικά σημεία. Αυτό που προκαλεί εντύπωση ωστόσο είναι ότι σε αντίθεση με τις αντιδράσεις στα ΜΜΕ που προέρχονται πιθανότατα από όσους ΔΕΝ διάβασαν το νέο Νόμο, σταδιακά μετά τη ψήφισή του αρχίζουν οι πρώτες θετικές αντιδράσεις εκείνων οι οποίοι ΔΙΑΒΑΣΑΝ το Νόμο και αναγνωρίζουν ότι επιτέλους έρχεται να λύσει παθογένειες ετών.

Στο μικρό χώρο της ανάρτησης σας παραθέτουμε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας :«Έπειτα από προσπάθειες πολλών δεκαετιών, τις οποίες η ΠΕΚΑΓΕΠΕ -η επιστημονική ένωση των εκπαιδευτικών Γερμανικής Φιλολογίας – στήριξε δυναμικά, η ελληνική πολιτεία, με Υπουργική Απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, κατοχυρώνει από τις 08 Φεβρουαρίου 2017 και πέρα το δικαίωμα των πολιτών που διαβιούν στην ελληνική επικράτεια στην παροχή ξενόγλωσσης εκπαίδευσης από τους μόνους αρμόδιους: τους πτυχιούχους των Τμημάτων της Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή των Πανεπιστημίων της αλλοδαπής» και το σχετικό υπερσύνδεσμο και θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες.

Θα συνεχίσουμε. Ειδήσεις δεν είναι μόνο τα βραδινά δελτία ειδήσεων, ούτε οι πολιτικοί φανφαρονισμοί που πίσω από το ντεσιμπέλ της έντασής τους προσπαθούν να κρύψουν την έλλειψη επιχειρημάτων. Και αυτή η απίστευτη κατασυκοφάντηση του Νόμου και των βουλευτών που τον ψήφισαν πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει. Οι περιπλανώμενοι ντελάληδες θα αναγκαστούν να βγουν αλλού να πουλήσουν την «πραμάτεια» τους. Σε τούτο το ιστολόγιο, οι αναγνώστες έχουν μια ειδοποιό διαφορά. Γνωρίζουν. Και χρέος δικός μας είναι να τους δώσουμε τα μέσα να γνωρίζουν σφαιρικά και σε βάθος.

Συνεχίζουμε…

Sommelier

Ετικέτες: ,