• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Ιούνιος 27, 2019

Οι αντοχές της συγκυβέρνησης

Sommelier
Sommelier
Μάιος11/ 2018

Τον Οκτώβριο του 2013 ολοκληρώθηκε η σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος των ΑΝΕΛ, μετά από δημόσια διαβούλευση που διήρκεσε σχεδόν έξι μήνες. Για όσους το ξεχνούν, βρίσκεται αυτούσια αναρτημένο στην ιστοσελίδα των ΑΝΕΛ http://anexartitoiellines.gr/gov_program.php.

Αναγκαία αυτή η υπενθύμιση. Ο καθένας μας ξεχωριστά ως μέλος του λεγόμενου «εκλογικού σώματος» διακρίνεται πάντα από μια αδυναμία: Ξεχνά.

Ξεχνά πολύ γρήγορα τα κυβερνητικά προγράμματα ή τις ιδρυτικές διακηρύξεις των κομμάτων και συνηθίζει να άγεται και να φέρεται ανάλογα με μεμονωμένες τοποθετήσεις πολιτευτών ή βουλευτών και του δρόμου που δείχνουν τα ΜΜΕ.

Δυστυχώς ωστόσο τα ΜΜΕ δεν είναι πάντοτε αθώα. Τα τελευταία χρόνια -σαν επιβεβαίωση του κυβερνητικού προγράμματος των ΑΝΕΛ- επήλθε μια άνευ προηγουμένου κάθαρση της διαπλοκής και διαφθοράς που έτεινε να πάρει διαστάσεις «Σικελικής Μαφίας». Στενά αλληλο-διαπλεκόμενοι χώροι και πρόσωπα είχαν εγκατασταθεί σαν «παράσιτο» στον οργανισμό του Ελληνικού Κράτους και απομυζούσαν τα ωφελήματα που προορίζονται για το κοινό καλό.

Δυστυχώς τα «παράσιτα» δεν έχουν εξοντωθεί στο σύνολό τους. Κάθε ένα από αυτά που «ξηλώνεται» αποσπά μαζί του ένα τμήμα του υγιούς οργανισμού που θα πάρει χρόνο να αναπλαστεί. Και φυσικά ορισμένα ΜΜΕ, ως γονιδιώματα του παρασίτου, ξερνούν άφθονη τη χολή τους στην προσπάθεια να δηλητηριάσουν τον οργανισμό. Θυμηθείτε, το «παράσιτο» ενδιαφέρεται μονάχα για την επιβίωσή του, ασχέτως του θανάτου του οργανισμού.

Στον αγώνα αυτό οι ΑΝΕΛ έπρεπε να συνεργαστούν. Η συμμαχία με το ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε είχε τον χαρακτήρα της συνεργασίας προκειμένου να παταχθεί η διαφθορά και να οδηγηθούμε έξω από το μνημόνιο. Και φυσικά ποτέ δεν υπήρξε ιδεολογική ταύτιση.

Η συμβίωση αυτή έφερε αποτελέσματα. Μεγάλο μέρος του κυβερνητικού προγράμματος των ΑΝΕΛ έχει υλοποιηθεί. Παρά τις αντιδράσεις των σύγχρονων «Εφιαλτών», η χώρα, στη πιο δύσκολη φάση της γειτονίας της με την Τουρκία, βαστά γερά και τη πυγμή της και την ακεραιότητά της. Οσφυοκάμψεις, «κροκοδείλια» δάκρυα και εφάμαρτες ευχαριστίες του παρελθόντος έχουν πάψει. Και αυτό φυσικά ενοχλεί. Όπως ενοχλούν και τα παραπάνω που προαναφέραμε.

Ενοχλεί όμως το σώμα των ΑΝΕΛ και η σχέση συγκυβέρνησης. Ορισμένοι, βρήκαν ως αφορμή αυτή για να προωθήσουν τη δική τους ατζέντα, που είχε ασφαλώς ανακοινωθεί από τις ιδρυτικές τους διακηρύξεις και ήταν γνωστή στο κοινό. Ή μήπως όχι;

Κάντε έναν κόπο και διαβάστε τις ιδρυτικές διακηρύξεις των λοιπών κομμάτων που η στάση τους σας ενοχλεί και κρίνετε μόνοι σας ποια έχουν αποκλίνει από την πορεία τους και ποια απλά τις υλοποιούν. Και σας παρακαλώ μην κλάψετε ως μωρές παρθένες για τα όσα πρεσβεύουν τώρα, τα οποία δήθεν έρχονται να ανατρέψουν αυτά που πιστεύατε γι’αυτούς. Οι ιδρυτικές διακηρύξεις βρίσκονται εκεί για να τις διαβάσετε και να ψηφίσετε με γνώμονα αυτές και όχι με γνώμονα το ρουσφέτι του βουλευτικού γραφείου ή τον γνωστό που του είχατε υποχρέωση.

Εμείς δεν βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τους ΑΝΕΛ ούτε να κατακεραυνώσουμε τους άλλους χώρους. Βρισκόμαστε εδώ για να σας υπενθυμίσουμε ότι η ιδρυτική διακήρυξη και το κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΛ, είναι αυτά που και εμείς πρεσβεύουμε και ισχύουν αναλλοίωτα. Όσο στον οργανισμό της παραδοσιακής δεξιάς συντηρούνται παράσιτα που έχουν ενδυθεί το μανδύα της ΝΔ, η παραμονή στις αρχές, που ξεκάθαρα εκφράζουν οι ΑΝΕΛ, δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση.

Επομένως μην αναρωτηθείτε ποτέ για τις αντοχές της συγκυβέρνησης. Αναρωτηθείτε για τις αντοχές των ΑΝΕΛ στο να παραμείνουμε ακέραιοι, τίμιοι και καθαροί απέναντι σε αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν τη ψήφο τους και στο Θεό. Διότι το εκλογικό σώμα θα είναι ο πρόσκαιρος και ο Θεός ο οριστικός κριτής κάθε επιλογής μας.

Η συγκυβέρνηση πρέπει να αντέξει. Τώρα που τα «παράσιτα «πλησιάζουν να αποξηλωθούν θα είναι ύβρις να μην ολοκληρωθεί η επέμβαση και να επιτραπεί σε νέα «παράσιτα» να εισχωρήσουν στον ήδη ταλαιπωρημένο οργανισμό. Αρωγοί σε αυτό εμείς και εσείς. Εξοπλισμένοι κατάλληλα με τα όπλα της γνώσης.

Η μάχη προχωρά. Εμείς συνεχίζουμε. Δεν θα μας συγχωρεθεί καμία καθυστέρηση.

Sommelier