• Σήμερα είναι: Τρίτη, Νοέμβριος 20, 2018

«Γύρισαν πλάτη» στην ερώτηση της Φ. Αραμπατζή!

Ο Ζιζανιοκτόνος
Ο Ζιζανιοκτόνος
Μάιος03/ 2017

Στις 4-4-2017, η τομεάρχης αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Μητσοτακικής ΝΔ, Κα Φωτεινή (Αθανασίου) Αραμπατζή, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, με θέμα «Εκπρόθεσμη συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου Κοινοτικού Κανονισμού για τα αλκοολούχα ποτά Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης».

Δεν μπαίνω στην ουσία της προστασίας των Σερραϊκών προϊόντων (ούζων και αποσταγμάτων), γιατί είναι γνωστή η ολιγωρία των Κυβερνήσεων της ΝΔ στη στήριξη της τοπικής οινοποιίας και αποσταγματοποιίας , όταν χρόνια τώρα έχουν κατοχυρωθεί το «ούζο Σάμου», το «ούζο Θράκης», το «ούζο Βόλου», το «ούζο Νάουσας», το «ούζο Καλαμάτας», το «ούζο Τυρνάβου», το «ούζο Λήμνου» αλλά όχι το «ΟΥΖΟ ΣΕΡΡΩΝ».

Δεν ξέρει η ΝΔ το «ούζο Μαγεία», το «ούζο 5», το «ούζο Μπέη», το «ούζο Πούλιου» και άλλα ούζα των Σερρών; Γιατί δεν κατοχύρωσε το «ούζο Σερρών»;

Η ερώτηση, που κατέθεσε η Κα Φ. Αραμπατζή και συνυπέγραψαν Βουλευτές της Μητσοτακικής ΝΔ, αναφέρει «στις 30 Μαρτίου 2017, η Κυβέρνησή έφερε προς συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το νέο Σχέδιο του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα αλκοολούχα ποτά Γεωγραφικής Ένδειξης»

Ερωτήσεις προς άπαντες τους εμπλεκομένους :

  • Είναι μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής η Κα Αραμπατζή;

  • Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η Κα Αραμπατζή;

Κι επειδή, για να σας διευκολύνουμε, η απάντηση και στις δύο παραπάνω ερωτήσεις, είναι «ΟΧΙ», συνεχίζουμε με μία πιο εύκολη ερώτηση,περιμένοντας απάντηση:

Η Μητσοτακική ΝΔ, στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεωνκαι της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Βουλής, είχε συνολικά 20 μέλη-Βουλευτές.

Γιατί συνυπέγραψαν την ερώτηση μόνο 6 Βουλευτές της και δεν την συνυπέγραψαν οι υπόλοιποι 14 (οι κ.κ. Αυγενάκης, Βλάχος, Δένδιας, Καλαφάτης, Καρασμάνης, Κασαπίδης, Κεφαλογιάννης, Μπακογιάννη, Σταϊκούρας, Σταμάτης, Τραγάκης, Τσιάρας, Φορτσάκης, Χατζηδάκης;

Δηλαδή δεν συνυπέγραψαν 14 από τους 20 βουλευτές-μέλη των δύο Επιτροπών;

Γιατί άραγε;

 O ζιζανιοκτόνος

 

 

 

Ετικέτες: ,