• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Ιούλιος 18, 2018

Οι Σέρρες τίμησαν τους προστάτες τους

Domino News
Domino News
Νοέμβριος08/ 2017

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 οι πολιούχοι Άγιοι των Σερρών Παμμέγιστοι Ταξιάρχες.

Οι προστάτες της πόλης Αρχιστράτηγοι Μιχαήλ και Γαβριήλ τιμήθηκαν από πλήθος Σερραίων που έσπευσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και να συμμετέχει της λαμπρής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Πιστοί κάθε ηλικίας κατέθεσαν την προσευχή τους και προσκύνησαν την Ιερή Εικόνα των εορταζόντων Αγίων καθώς και της Ιερής Εικόνας Παναγίας Κοσμοσώτειρας εκ Φερών Έβρου που λάμπρυνε με την παρουσία της τον φετινό εορτασμό.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, ενώ του αρχιερατικού συλλείτουργου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνούπολεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα και του οικείου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.

Έλαβαν μέρος επίσης Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και ο εορτάζων Πρωτοσύγκελλος αυτής Αρχιμ. Γαβριήλ Παλιούρας, ο οποίος δέχθηκε και τις εγκάρδιες ευχές όλων.

Προ της απολύσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεολόγος ευχαρίστησε θερμώς τους Αρχιερείς, τους Βουλευτές, τις αρχές της πόλεως και του Νομού καθώς και το Λαό για την πάνδημη συμμετοχή τους στις εορταστικές ακολουθίες για τους πολιούχους των Σερρών, ευχόμενος άπαντες να έχουν πλουσία την χάρην, τη σκέπη και την ευλογία των Αγίων Αρχαγγέλων.

Ακολούθησε λαμπρή λιτάνευση των Ιερών Σεβασμάτων στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, Σημαιοφόρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπροσώπων των Πολιτιστικών Φορέων της πόλης, στρατιωτικού αγήματος του 10ου Συντάγματος Σερρών, μελών του Ερυθρού Σταυρού, κ.α.

Το παρών έδωσαν η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά,  βουλευτές του νομού , ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μωυσιάδης, ο δήμαρχος κ. Αγγελίδης, εκπρόσωποι του Στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.α.

Πηγή: romfea.gr