• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Ιούνιος 27, 2019

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα με ΠτΔ – Προκηρύσσονται εκλογές

Domino News
Domino News
Ιούνιος10/ 2019

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προεδρικό Μέγαρο – Και επίσημα πρόωρες εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός, όπως έχει γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, ζήτησε και επισήμως εκλογές στις 7 Ιουλίου για εθνικό λόγο. Η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος θα γίνει είτε σήμερα το βράδυ είτε -το πιθανότερο- το πρωί της Τρίτης.

«Όπως είχα προαναγγείλει από το βράδυ των ευρωεκλογών ήρθα σε εσάς για να ζητήσω τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών. Από την ημέρα των ευρωπαικών εκλογών, δημιουργήθηκε μία συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου που ήταν να διεξαχθούν οι εκλογές, πράγμα που θεώρησα πως μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την οικονομία της χώρας. Δεν πρέπει, για κανέναν λόγο, να διακινδυνεύσουμε τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, και γι’ αυτό σας ζητώ τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική» του απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Έτσι πλέον το ραντεβού των ψηφοφόρων με την κάλπη ορίζεται για τις 7 Ιουλίου.