• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Ιούλιος 18, 2019

Παρέμβαση Νίμιτς για τις δηλώσεις Ζάεφ

Domino News
Domino News
Δεκέμβριος04/ 2018

Πληροφορίες του News 24/7 αναφέρουν ότι ο κ. Νίμιτς είχε τηλεφωνική παρέμβαση στην κυβέρνηση της πΓΔΜ με αφορμή τις δηλώσεις Ζάεφ για «Μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχουν στο περιθώριο της συνάντησης Κορυφής του ΝΑΤΟ ο Γιώργος Κατρούγκαλος με τον ομόλογό του Ντιμιτρόφ, αλλά και η συνάντηση του αναπληρωτή Εξωτερικών με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ όπου θα τεθεί το θέμα.

Επίσης, πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή για το θέμα.

Οι δηλώσεις Ζάεφ

Ο Ζάεφ έκανε τις προκλητικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της κατάθεσης τροπολογιών στη βουλής των Σκοπίων, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στους «Μακεδόνες» σε Ελλάδα και Βουλγαρία, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι για αυτούς, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε από την ημέρα της ανεξαρτησίας της «Μακεδονίας» το 1991. Μετά, όμως, από τη συμφωνία των Πρεσπών όπως αναφέρει η εφημερίδα Βέτσερ υπάρχουν πολλές πιθανότητες η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα.

Ένα σαφές μήνυμα στα Σκόπια έστειλε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, διαμηνύοντας ότι η Ελλάδα αναμένει πλήρη σεβασμό του πνεύματος και του γράμματος της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πηγή: news247.gr