• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Νοέμβριος 21, 2018

Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Βασίλειος Ιντζές

Domino News
Domino News
Σεπτέμβριος11/ 2018

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο άλλοτε βουλευτής Σερρών και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Ιντζές. Η κηδεία του, θα γίνει την Πέμπτη στην Αθήνα.

Γεννημένος το 1929, στο Στρυμονοχώρι Σερρών, ο Βασίλης Ιντζές σπούδασε ηλεκτρολόγος – μηχανολόγος στο Μικρό Πολυτεχνείο της Αθήνας. Ήταν ένας από τους πρώτους οπαδούς του Ανδρέα Παπανδρέου στη Βόρεια Ελλάδα.

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής τον Νοέμβριο του 1963 με την Ένωση Κέντρο και επανεξελέγη τον Φεβρουάριο του 1964. Μετά την πτώση της χούντας, βοήθησε να στηθεί οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, το 1974.

Στις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές δεν κατάφερε να εκλεγεί, όμως προσέφυγε στο Εκλογοδικείο, που έκανε δεκτή την προσφυγή του και του επέτρεψε να καταλάβει την έδρα του Θεοχάρη Μηνά της Νέας Δημοκρατίας, που εξέπεσε από το βουλευτικό αξίωμα.

Το 1981, έγινε ο πρώτος υπουρός Βορείου Ελλάδας στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Ιούνιο του 1985. Εκλέχτηκε επανειλημμένα στο προεδρείο της Βουλής. Εκπόνησε μελέτες γύρω από τα προβλήματα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας καθώς και για το ασφαλιστικό.

Πηγή: voria.gr