• Σήμερα είναι: Τρίτη, Νοέμβριος 20, 2018

Αν πάει σε παραγωγούς αγγουριών….

Ο Ζιζανιοκτόνος
Ο Ζιζανιοκτόνος
Ιούνιος29/ 2017

Πήγε σε κτηνοτρόφους και τους έβαλε να καθίσουν σε σανόμπαλες. Αν πάει σε παραγωγούς αγγουριών….(;)

Τι «μάθαμε»μετά από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην αγροτική Θεσσαλία

1) Αν ο Τζουμάκας έλεγε «βάλτε καρπούζια» ο Μητσοτάκης θέλει να γεμίσει ο κάμπος Ιπποφαές… (θυμίζουμε το θέμα με τα ρόδια και άλλες τέτοιες «εναλλακτικές καλλιέργειες». Γεγονός που κατάλαβε κι ο καθηγητής και του πρότεινε να πίνει ένα ποτήρι ρόδι κάθε πρωί μήπως και αρχίσει να μειώνεται το απόθεμα παραγωγής…)

2) Οι μπάλες σανό γίνονται καλό βουκολικό ντεκόρ για σκηνοθεσία μέχρι και σε γουέστερν…

3) Η Μητσοτακική ΝΔ έχει προτίμηση στις τετραγωνισμένες σανόμπαλες κι όχι στις κυλινδρικές (φοβούνται προφανώς μην τους πάρουν από κάτω)

4) Τα ξύλινα τετράγωνα κουτιά, στη μέση του κάμπου δεν είναι κάλπες αλλά…μελισσοκυψέλες!

5) Η ψήφιση της συμφωνίας της CETA από την ομάδα των Ευρωβουλευτών της ΝΔ δεν είναι θέμα που τους αρέσει να το θυμίζουμε…

6) Το πένθος για την απώλεια συγγενικού μας προσώπου μπορεί και να μην ξεπερνά ούτε καν τις 30 μέρες, και μετά βουρ στα σαρακατσάνικα κλαρίνα.

7) Οι κτηνοτρόφοι «γύρισαν την πλάτη» στη Μητσοτακική ΝΔ και δεν τρώνε σανό παρά την χουβαρντάδικη προσφοράσανόμπαλων. Μόλις και μετά βίας μπόρεσαν να βρουν 15 κτηνοτρόφους για να κάνουν το ντεκόρ στις σανόμπαλες. Οι υπόλοιποι ήταν κομματικοί βαστάζοι του Μητσοτάκη.

8) Οι λιγοστοί κτηνοτρόφοι που «στήθηκαν» ως ντεκόρ στις σανόμπαλες, δεν πείστηκαν πράγμα που φάνηκε και από το ερώτημα γυναίκας αγελαδοτρόφου: «Γιατί να σας πιστέψουμε;».. η απάντηση αργεί πολύ ακόμα

9) Οι προτιμήσεις της τομεάρχου Αγροτικών Θεμάτων της ΝΔ κας Φωτ. Αραμπατζή στα πανάκριβα παπούτσια Hogan, έκανε πολλούς κτηνοτρόφους να σκέφτονται να παρατήσουν τα … γαλότσια. Τους προβληματίζει μόνο το γεγονός πως πρέπει να δώσουν πάνω από ένα τόνο γάλα για να πάρουν ένα ζευγάρι τέτοια παπούτσια (!)

Κι έχω μία απορία που με τρομάζει:

Πήγε σε κτηνοτρόφους και τους έβαλε να καθίσουν πάνω σε μπάλες σανό. Αν πάει σε παραγωγούς αγγουριών…. που θα τους βάλει να καθίσουν;ε ρε τι έχει να γίνει…..

Ο ζιζανιοκτόνος

Ετικέτες: ,