• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Φεβρουάριος 21, 2019

Πειθαρχική έρευνα κατά του Αντιεισαγγελέα Εφετών Καραφλού

Domino News
Domino News
Ιούνιος19/ 2018

Ο Ανδρέας Καραφλός, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο γιατί ήταν ο εισαγγελέας που είχε αρχειοθετήσει το σκάνδαλο Siemens -ΟΣΕ και είχε διαχειριστεί και το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, αυτό που δεν εκτελέστηκε ποτέ, με συνεχείς παραληρηματικές αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα στο F/B , βαδίζοντας στα χνάρια του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση αμφισβητεί το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, μιλάει για «κομμούνια» από τα οποία «καταστράφηκε η χώρα» και πρέπει «να φύγουν», ζητάει την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και την παραίτηση του Πρωθυπουργού τον οποίο αποκαλεί «εθνικό μειοδότη» .

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα για τον αντεισαγγελέα Εφετών Ανδρέα Καραφλό, εκτός όμως από την πειθαρχική διατάχθηκε και ποινική έρευνα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία διαβίβασε το σχετικό έγγραφο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν διαπραχθεί και αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Ο κ. Καραφλός, ο οποίος είναι εν ενεργεία αντεισαγγελέας Εφετών, στις αναρτήσεις του, χαρακτηρίζει «εθνικό μειοδότη» τον Αλέξη Τσίπρα και κάνει λόγο για «κομμούνια» από τα οποία «καταστράφηκε η χώρα» και πρέπει «να φύγουν», ενώ ζητεί την παραίτηση ακόμη και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και την παραίτηση του Πρωθυπουργού, τον οποίο αποκαλεί «εθνικό μειοδότη» .

Σε μία μάλιστα ανάρτησή του, απεικονίζει τον Πρωθυπουργό να κάνει μία άσεμνη χειρονομία, απαντώντας έτσι δήθεν στο αίτημα του ελληνικού λαού για το όνομα.

Οι αναρτήσεις του κ. Καραφλού προκάλεσαν αίσθηση, με αποτέλεσμα ο υπουργός Δικαιοσύνης να παραγγείλει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου, τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «αν έχουν τελεστεί πειθαρχικά παραπτώματα από τον Αντεισαγγελέα Εφετών, ο οποίος φέρεται σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης να έχει αναρτήσει φωτογραφίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού με προσβλητικά σχόλια για τα πρόσωπα των ανωτέρω, καθώς επίσης και δυσμενείς κρίσεις για τις ενέργειες της Δικαιοσύνης όσον αφορά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά βουλευτή».

Δείτε τις επίμαχες αναρτήσεις του αντεισαγγελέα Εφετών Ανδρέα Καραφλού στο facebook:

Πηγές: zougla.gr / documentonews.gr