• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Ιούλιος 18, 2018

Ποιος κρύβει τέτοιες εκδηλώσεις;

Sommelier
Sommelier
Ιούλιος28/ 2017

Όταν την πρωτοδιάβασα, θεώρησα ότι αποτελεί μια είδηση, η οποία θα τύχει της δημοσιότητας που της αρμόζει και δεν έκανα καμία σχετική αναφορά. Πίστευα ότι ήταν απλά θέμα χρόνου να αναδειχθεί η μεγάλη σημασία της. Δυστυχώς απογοητεύτηκα για ακόμη μια φορά. Τα στρατευμένα ΜΜΕ την «έθαψαν» και αυτή, όπως «θάβουν» και πάμπολλες άλλες παρόμοιες. Ειδήσεις δηλαδή που βοηθούν πρακτικά, αλλά και ψυχολογικά στη συλλογική προσπάθεια ανάκαμψης.

Ο λόγος για την εκδήλωση Export Summit V του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου 2017 στο Macedonia Palace, με περισσότερους από 1.300 συνέδρους να την παρακολουθούν δια ζώσης και μέσω live-streaming. Η επιτυχία της πέρα από το αναμενόμενο και ασφαλώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη των τελευταίων ετών, με χρήσιμες τοποθετήσεις, τολμηρές εισηγήσεις και κυρίως με κοινή συμπόρευση των διαπιστώσεων και των επόμενων βημάτων μεταξύ κυβέρνησης και εξαγωγέων.

Τα θέματα που συζητήθηκαν, τα πορίσματα και οι διαπιστώσεις της μεταφράζονται σε τόνωση του επιχειρηματικού κλίματος, σε ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών και επίσπευση των δράσεων που τρέχουν. Και αν όλα αυτά φαντάζουν απόμακρα και αόριστα, πρέπει να επισημάνουμε ότι σύντομα θα μεταφράζονται σε νέες θέσεις απασχόλησης.

Στα τρομολαγνικά ΜΜΕ η είδηση αυτή δεν έχει θέση. Στα στρατευμένα θα τύχει και πάλι χλευασμού. Θα γράψουν όλα αυτά δεν είναι απτά και χειροπιαστά. Ίσως γιατί τόσο καιρό συνηθίσαμε τις δουλειές να τις θεωρούμε αρπαχτές και έτσι να τις επιδιώκουμε. Ωστόσο στον κόσμο του 2017, θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι ο τρόπος λειτουργίας των πραγμάτων έχει αλλάξει. Και η ανάπτυξη δεν θα έλθει από μαζώξεις σε μπάλες σανού και χασαποταβέρνες, αλλά μέσα από εκδηλώσεις αυτού του τύπου που χαρακτηρίζονται από τυπικότητα και πρωτόκολλο. Διότι κάθε τι άλλο στερείται σοβαρότητας. Και ο επενδυτής (είτε εγχώριος, είτε αλλοδαπός) έτσι έχει μάθει να δουλεύει και να κάνει σοβαρές δουλειές.

Για τους σοβαρούς λοιπόν παραθέτουμε το σύνδεσμο για να την μελετήσουν αναλυτικά. EXPORT SUMMIT V-HIGHLIGHTS | FlipHTML5

Για τους υπόλοιπους, ας σκύψουν να μασουλήσουν λιγάκι σανό της μπάλας στην οποία κάθονται…

Sommelier

Ετικέτες: ,