• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Ιούνιος 27, 2019

Ποιος θέλει να σπιλώσει το θεσμό της Δικαιοσύνης;

Orion
Orion
Ιούλιος17/ 2017

Συνηθίζεται σε σοβαρές επιχειρήσεις ή σε σοβαρά διοικητικά πόστα υψηλής ευθύνης να προσλαμβάνονται άτομα με συσσωρευμένη εμπειρία και εγνωσμένο κύρος. Ο σκοπός της παρουσίας τους εκεί είναι διττός: από τη μια προασπίζουν και ισχυροποιούν το κύρος της θέσης και από την άλλη προσφέρουν ουσιαστική συμβουλευτική και οργανωτική υποστήριξη.

Αυτά θεωρούνται αυτονόητα σε μια σοβαρή ιδιωτική επιχείρηση και ασφαλώς επικροτούνται και είναι θεμιτά. Όταν συμβαίνουν σε φορείς του Δημοσίου, τότε προσφέρουν ένα εξαίσιο γεύμα στους πολιτικά λιγούρηδες. Σε αυτούς, που ξενηστικωμένοι από την έλλειψη αντιπολιτευτικής τακτικής, έχουν ανάγει το ξεκατίνιασμα σε πολιτική αρετή.

Και ασφαλώς μιλούμε για την κα Θάνου, της οποίας η τοποθέτηση σε άμισθη θέση και αφού αυτή αποχώρησε από το Δικαστικό Σώμα, έγινε και πάλι greek news. Τα κλασικά greek news της αντιπολίτευσης, που αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση, τα οποία η ΝΔ έχει ανάγει σε πολιτική επιστήμη.

Ας θυμίσουμε λοιπόν στον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος παραιτήθηκε από εν ενεργεία Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να μπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ. επί Αντώνη Σαμαρά και εν συνεχεία να αναλάβει χρέη υπουργού Δικαιοσύνης.

Και τον πρώην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος όντας εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός την περίοδο 1991-1993 ήταν σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος, και μετά έγινε Πρόεδρος του ΣτΕ, ενώ σήμερα ως συνταξιούχος τέως Πρόεδρος του ΣτΕ συνεχίζει να παρέχει τις νομικές του γνώσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. (Εδώ βήχουμε με νόημα)

Αλλά και ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, επίσης όντας εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός, υπήρξε Νομικός Σύμβουλος της κυβέρνησης Σημίτη.

Να συνεχίσουμε; Αξίζει; Εμείς δεν βλέπουμε κάτι μεμπτό σε αυτά, καθότι οι δικαστικοί λειτουργοί πάντοτε αξίζουν και προσφέρουν στις θέσεις που τοποθετούνται.

Εμείς ωστόσο σταματούμε εδώ και ζητούμε από τον κάθε νεοδημοκράτη να αναλογιστεί αν τελικά αυτή η αντιπολιτευτική τακτική του «σοκακιού» είναι αυτή που του αξίζει.

Διότι η σπίλωση του δικαστικού σώματος δεν είναι τυχαία και ούτε δίχως αφορμή, όσο η κάθαρση προχωράει σε άτομα που αρχίζουν να ενοχλούνται.

Και για αυτό το τελευταίο… συνεχίζεται…

Orion

Ετικέτες: ,