• Σήμερα είναι: Τρίτη, Νοέμβριος 20, 2018

Πόθεν άρξομαι θρηνείν;

Ο Ζιζανιοκτόνος
Ο Ζιζανιοκτόνος
Νοέμβριος21/ 2017

Το αγροτικό προσυνέδριο της Μητσοτακικής ΝΔ…

Μετά τα άφθονα γέλια που προσέφερε στους συντελεστές του αγροτικού χώρου το αγροτικό πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο παρουσίασε πρώτο το Dominonews.gr (εδώ), ήρθε τις προάλλες το αγροτικό προσυνέδριο της Ν.Δ. τ. Μ (*) να τους αποτελειώσει:

Καταρχάς ας δούμε τα σημεία που ανέδειξαν και κατέγραψαν σχετικά με το προσυνέδριο τα ΜΜΕ, αλλά και πολίτες στα δίκτυα κοινωνικής ενημέρωσης και στα πηγαδάκια του Imperial :

1) Και ξεκινάμε με μία σημαντική διαφορά: ενώ το – κατ΄ουσίαν – κτηνοτροφικό «προσυνέδριο»…  έγινε σε σανόμπαλες (δες εδώ) το προσυνέδριο της ΝΔτΜ (*) έγινε σε Ξενοδοχείο…

2) Η απουσία ενδιαφερόμενου ακροατηρίου για τους ανούσιους μονόλογους των προσυνεδρίων της ΝΔτΜ (*) ανάγκασαν τους διοργανωτές να κάνουν 3 σε 1 προσυνέδρια, και να το «βαφτίσουν» αγροτικό προσυνέδριο για να δείξουν κόσμο και να πείσουν πως έχουν ερείσματα στους αγρότες. Στην ουσία έκαναν 3 προσυνέδρια μαζί : αγροτικό – υποδομών – τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι κουβάλησαν κόσμο και για τα τρία προσυνέδρια για να «σκηνοθετήσουν» πλάνα «λαοθάλασσας»  δήθεν για το αγροτικό…Μάταια όμως…ο κόσμος ήξερε ποιους έβλεπε και πόσο σχέση είχαν με το αγροτικό προσυνέδριο…

3) Το αγροτικό προσυνέδριο της ΝΔτΜ (*) διήρκησε μόλις και μετά βίας 2 ώρες, ενώ το ουσιαστικό Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας 7 ώρες (με Τσίπρα Αποστόλου και πλειάδα Υπουργών) που δέχτηκαν 100 ερωτήσεις από πλήθος αγροτών. Σε αντίθεση με το προσυνέδριο της ΝΔτΜ (*) που άκουσαν 5 μονολόγους και έκαναν τοποθετήσεις, όλο κι όλο 6 άνθρωποι, χωρίς να πάρουν απαντήσεις!

4) Η απουσία αγροτών ολοφάνερη στο (τύποις) «αγροτικό» προσυνέδριο, όπως και η παρουσία μη σχετικών με τον αγροτικό χώρο…η οποία μάλιστα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στο facebook.

5) Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της η κα Φωτεινή Αραμπατζή (Βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας) αναφέρθηκε στο σχέδιο της ΝΔ που περιλαμβάνει την έξοδο του αγροτικού τομέα από την υψηλή φορολόγηση, αλλά και το σχέδιο για να γίνουν συνέργειες και να πετύχουν οι συνεταιριστικές πρωτοβουλίες. Τόνισε τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατέληξε ότι :«χωρίς ισχυρό αγροτικό τομέα δεν υπάρχει ανάπτυξη στην χώρα» εδώ.

Η ομιλία της Κας Αραμπατζή σχολιάστηκε  στο facebook από Θεσσαλό αγρότη που ήταν στο «αγροτικό» προσυνέδριο της ΝΔτΜ (*) στη Λάρισα

αλλά και από Σερραίο υποστηρικτή της Κας Αραμπατζή που δεν ήταν στη Λάρισα

6) Επίσης, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως η «κίνηση» του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιλέξει να αποχωρήσει από την κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου, όπου πραγματοποιούνταν οι εργασίες του αγροτικού προσυνεδρίου, για να παραστεί στη διπλανή αίθουσα, όπου λάμβαναν χώρα οι εργασιες για την αυτοδιοίκηση, τη στιγμή και την ώρα που έπαιρνε τον λόγο να μιλήσει, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων (!) Δεν γνωρίζουμε αν έτυχε ή…πέτυχε (!) Πάντως οι ψίθυροι που ακούστηκαν από τους παριστάμενους έκαναν λόγο για προσπάθεια αποφυγής αρνητικών κρίσεων!  «Δεν θέλει να ακούσει την αλήθεια για την ψήφιση της CETA, την υπερψήφιση της συμφωνίας από όλους τους Ευρωβουλευτές της ΝΔ κλπ..

7)  Σε μία γωνιά ήταν και ο πρόεδρος των αγελαδοτρόφων, ο οποίος ζητούσε εναγωνίως να έχει μία τετ-α-τετ συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, για να του εξηγήσει γιατί ψήφισε την απελευθέρωση της διάρκειας ζωής στο γάλα. Μάταια περίμενε όμως…και τελικά μετέφερε το παράπονό του στη γραμματέα του γραφείου του Μητσοτάκη, μιας και είχε ζητήσει τον λόγο και δεν του δόθηκε…(!)

Τώρα επί της ουσίας:

Η ΝΔτΜ (*) προσπάθησε να “βαφτίσει το κρέας για ψάρι” και να «μακιγιάρει» τις προτάσεις της για δήθεν «ελάφρυνση» φόρων της ΝΔτΜ (*) που διαφήμισε και η Κα Φ. Αραμπατζή (εδώ)… ή οποία στην ουσία όμως είναι επιβάρυνση, κάτι το οποίο αποκάλυψε λαρισαίος αγρότης που έδωσε το «παρών» στο «αγροτικό προσυνέδριο»:

μία και μοναδική αλήθεια, μπροστά στα μάτια σας!

Η κρίση ελεύθερη, το σχόλια δεκτά…

 Ο ζιζανιοκτόνος

(*) Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη

Ετικέτες: ,