• Σήμερα είναι: Τρίτη, Απρίλιος 23, 2019

Προμαχώνας: Κατασχέθηκαν λαθραία πακέτα τσιγάρων

Domino News
Domino News
Οκτώβριος30/ 2018

Η Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Τελωνείου Σερρών κατάσχεσαν το Σάββατο 76 πακέτα τσιγάρων των είκοσι τεμαχίων έκαστο, ήτοι συνολικά 1.520 τεμάχια τσιγάρα, προερχόμενα από τη Βουλγαρία, καθώς η κατοχή τους δεν αποδεικνύονταν από κανένα νόμιμο φορολογικό και τελωνειακό παραστατικό και δεν αποδεικνύονταν η καταβολή των αναλογουσών φορολογικών επιβαρύνσεων στη χώρα μας.

Ειδικότερα οι υπάλληλοι του Τελωνείου Σερρών στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων στη διακίνηση εμπορευμάτων που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, στον οδικό άξονα Προμαχώνα-Σερρών, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ. όχημα και κατάσχεσαν συνολικά 76 πακέτα τσιγάρων των είκοσι τεμαχίων έκαστο, ήτοι συνολικά 1.520 τεμάχια τσιγάρα.

Η ενέργεια αυτή, ήτοι η προμήθεια, μεταφορά και κατοχή για εμπορικούς σκοπούς εντός της ελληνικής επικράτειας, εμπορευμάτων, που έχουν τεθεί ήδη σε ανάλωση σε άλλο κράτος – μέλος και υπόκεινται σε ΕΦΚ, με σκοπό την θέση τους στην εσωτερική κατανάλωση, παρακάμπτοντας την προβλεπόμενη από το άρθρο 57 του Ν2960/01 διαδικασία (υποβολή αίτησης- υποβολή ΔΕΦΚ- κατάθεση εγγύησης), προκειμένου η διακίνηση των συγκεκριμένων προϊόντων να γίνει υπό την κάλυψη του Α.Σ.Δ.Ε., είχε ως σκοπό τη μη καταβολή προς το Ελληνικό Δημόσιο των οφειλόμενων φόρων (Ε.Φ.Κ. και Φ.Π.Α.), πράξη που συνιστά τελωνειακή παράβαση (λαθρεμπορία), η οποία προβλέπεται από τα άρθρα 53,54,57, 59 του Ν.2960/2001 περί ΕΤΚ σε συνδυασμό με το 119 Α παρ.2, 142 παρ. 2 και 155 παρ.2 ζ΄ του ιδίου νόμου.

Η Υπηρεσία  προέβη σε ταυτόχρονη κατάσχεση του  Ι.Χ. οχήματος.

Σε βάρος του υπαιτίου υποβλήθηκε δικογραφία προς την Εισαγγελεία Πρωτοδικών Σερρών.