• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Φεβρουάριος 21, 2019

Προμαχώνας: Μετέφερε 32.000 λίτρα διαλυτικού που θα νόθευε καύσιμα

Domino News
Domino News
Απρίλιος07/ 2018

Νέα επιτυχία στον τομέα της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών προϊόντων σημείωσε η Τελωνειακή Υπηρεσία Σερρών

Ειδικότερα, η Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Τελωνείου Σερρών στο μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα δέσμευσε Πολωνικό βυτιοφόρο όχημα, το οποίο σύμφωνα με τα συνοδευτικά έγγραφα μετέφερε 32.313,06 λίτρα χημικού προϊόντος-διαλυτικού με αποστολέα Πολωνική εταιρία και παραλήπτη Ελληνική εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτης της οποίας είναι Λιθουανός υπήκοος. Το παραπάνω φορτίο δεν υπόκειται σε φορολογικές επιβαρύνσεις όταν χρησιμοποιείται νόμιμα στη βιομηχανία χρωμάτων, βερνικιών κλπ. Ως τόπος παράδοσης του φορτίου αναγραφόταν η διεύθυνση «ΑΝΕXARTISISA KATO ASPROPYRGOS».

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι:

α) Σύμφωνα με τη χημική ανάλυση το εν λόγω προϊόν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως διαλύτης στην βιομηχανία χρωμάτων, βερνικιών και στην εν γένει χημική βιομηχανία καθώς και να προστεθεί στα καύσιμα.

β) Η παραλήπτρια εταιρία δεν είναι πραγματικά λειτουργούσα εταιρία (δεν υπάρχει στη δηλωμένη έδρα της, δεν υφίστανται εγκαταστάσεις αποθήκευσης ή/και επεξεργασίας χημικών προϊόντων) και δεν δραστηριοποιείται στον τομέα της βιομηχανίας χρωμάτων

γ) Ο αναγραφόμενος τόπος παράδοσης είναι ψευδής αφού δεν υφίσταται ως υπαρκτή διεύθυνση.

Ως εκ τούτου το μεταφερόμενο εμπόρευμα δεν επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί νομίμως, αλλά επρόκειτο να διατεθεί παρανόμως και να χρησιμοποιηθεί σε άλλες χρήσεις (καύσιμο κινητήρων, νόθευση καυσίμων κλπ) και επομένως υπόκειται σε φορολογικές επιβαρύνσεις στη χώρα μας.

Κατασχέθηκε το εμπόρευμα και το μεταφορικό μέσο μάρκας RENAULT/STOKOTA.

Από το Τελωνείο Σερρών υποβλήθηκε προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, δικογραφία σε βάρος: του Λιθουανού υπηκόου, ιδιοκτήτη της παραλήπτριας εταιρίας, του Πολωνού υπηκόου, οδηγού και ιδιοκτήτη της μεταφορικής εταιρίας και του νόμιμου εκπροσώπου της αποστέλλουσας Πολωνικής εταιρίας.

Πηγή: ert.gr