• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Οκτώβριος 15, 2018

Σε πανικό η αντιπολίτευση μετά το διάγγελμα Τσίπρα

Domino News
Domino News
Νοέμβριος14/ 2017

Στα «κάγκελα» η αντιπολίτευση, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα. 

Το «σόου» στην βουλή, ξεκίνησε ο Νίκος Δένδιας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός να μην έχει ενημερωθεί η Βουλή για το διάγγελμα του πρωθυπουργού.  «Λέω στον υπουργό Οικονομικών που δεν ζηλεύω τη θέση του, ότι ένας πρωθυπουργός που αδειάζει το κοινοβούλιο και να ενημερώνει απευθείας το λαό, παραπέμπει σε άλλη εποχή της απευθείας σχέσεως του ηγεμόνα με το λαό».

«Ο κ.  Δένδιας έχει μικρή τάση υπερβολής» απάντησε ο κ. Τσακαλώτος για να προσθέσει «Το μέρισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν είναι μόνο θέμα του υπουργείου Οικονομικών. Έχει θέματα και για τις συντάξεις, του υπουργείου Ενέργειας και άλλων υπουργείων. Είναι υπερ-υπουργικό ζήτημα και θα υπάρξει  τροπολογία. Θα έχουμε χρόνο για να τα συζητήσουμε».

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος, είπε προς τον Τσακαλώτο, πως ,«έχουν  έρθει τα πιο σκληρά μέτρα στην Βουλή και τα εισηγείται ο υπουργός Οικονομικών κάνοντας όμως εισαγωγή κατά του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας. Λες και η λιτότητα δεν προκαλείται από τα δικά του μέρα. Με κοροϊδίες κυβερνάτε τη χώρα. Η πολιτική σας χαρακτηρίζεται από την φράση «Να σου γκρεμίσω το σπίτι και να σου δώσω μια σκηνή να κοιμάσαι». Μια όμως είναι η αλήθεια και θα την βρείτε στην κάλπη»».

Βεβαίως, τον λόγο πήρε κι ο Αδωνις, ο οποίος αναρωτήθηκε, πως, είναι δυνατόν να υπεραποδίδει η οικονομία όταν οι στόχοι για ανάπτυξη αναθεωρούνται προς τα κάτω. Βέβαια, στο ερώτημα αυτό είχε δώσει νωρίτερα απάντηση ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας για την συνειδητή επιβληθείσα υπερφορολόγηση στα μεσαία στρώματα. «Μάγος ο Τσίπρας. Μόνο ένας μάγος λέει ότι πετύχαμε υπεραπόδοση αν και έπεσε έξω στην ανάπτυξη. Τέτοιος ψεύτης δεν έχει περάσει ξανά» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης. Ο ίδιος δε υποστήριξε ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού επισπεύστηκε προκειμένου να αποσιωπηθούν οι αποκαλύψεις Λοβέρδου για τον ενδιάμεσο στην Διακρατική Συμφωνία με τους Σαουδάραβες για την πώληση βλημάτων.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ,Χρήστος Μαντάς, μίλησε για «πανικό» στην αντιπολίτευση από το διάγγελμα Τσίπρα…

Πηγή: nonews.news.blogspot.gr