• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Νοέμβριος 19, 2018

Στη Μόσχα ο Π. Καμμένος – Συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του

Domino News
Domino News
Οκτώβριος29/ 2018

Διήμερη επίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ στη Μόσχα

Στην πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας τη Μόσχα βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της επίσημης διήμερης επίσκεψής του.

Πρόκειται για τον πρώτο σταθμό μίας μίνι-περιοδείας του, καθώς αμέσως μετά θα μεταβεί στο Κατάρ, πετώντας απευθείας από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο ΥΕΘΑ έφτασε στη Μόσχα σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία για τις ελληνορωσικές σχέσεις, που φέτος γιορτάζουν τα 190 χρόνια τους, και αύριο Δευτέρα θα έχει την επίσημη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Στρατηγό Σεϊγκού και περίπου ένα μήνα πριν από την εκεί επίσκεψη του Έλληνος Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδιμίρ Πούτιν, και ως ένα είδος προπομπού της.

Οι δύο υπουργοί Αμύνης, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πρόκειται να συζητήσουν τις διμερείς αμυντικές σχέσεις και κυρίως το θέμα της συντηρήσεως και των ανταλλακτικών των ρωσικής κατασκευής και προελεύσεως οπλικών συστημάτων και των τριών Κλάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (υπάρχουν γνωστά και πολύ σοβαρά προβλήματα και που αναμένεται να τεθούν από την ελληνική πλευρά).

Επίσης πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας ΥΕΘΑ προτίθεται να ζητήσει από τη ρωσική πλευρά να άρει την απαγόρευση «κλήρινγκ» που έχει επιβάλει προς την Ελλάδα στο μέτρο των εκατέρωθεν μέτρων και αποφάσεων που ελήφθησαν από το πάγωμα των σχέσεων με την ΕΕ λόγω της Ουκρανίας, ώστε να μπορούν να επαναληφθούν οι προμήθειες ρωσικών προϊόντων με την πληρωμή τους με ελληνικά προϊόντα.

Μετά τη Μόσχα ο Έλληνας Υπουργός θα μεταβεί στο Κατάρ για επίσημη επίσκεψη, επαφές και συνομιλίες με τον ομόλογό του και την ηγεσία του εμιράτου αυτού του Κόλπου.

Πηγή: newpost.gr