• Σήμερα είναι: Σάββατο, Απρίλιος 20, 2019

Τα ψέματα της Ν.Δ.τ.Μ.(*) και η αμείλικτη αλήθεια

Ο Ζιζανιοκτόνος
Ο Ζιζανιοκτόνος
Οκτώβριος15/ 2017

Αν οι κινέζοι λένε πως μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις, τότε (σύμφωνα με την απλή μέθοδο των τριών) δύο εικόνες είναι δύο χιλιάδες λέξεις.

Στην περίπτωσή μας έχουμε μία εικόνα με τα ψέματα της Ν.Δ.τ.Μ (*) και στην αντίπερα όχθη τη μία και μοναδική αλήθεια!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…

Η τομεάρχης αγροτικών της Ν.Δ.τ.Μ (*), Βουλευτής Σερρών Κα Φωτεινή Αραμπατζή, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, στις 19-7-2017, με την οποία στηλίτευσε την Κυβέρνηση που ενώ οι άλλες χώρες πέτυχαν για τους αγρότες τους τη δυνατότητα προκαταβολών έως 70% για τις άμεσες ενισχύσεις και έως 85% για τις ενισχύσεις των προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης η χώρα μας «κοιμήθηκε», ολιγώρησε και δεν έκανε τίποτα…. και έμεινε στην «απ’ έξω»!

Φυσικά η επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε στις 19 Ιουλίου…. «παίχτηκε», «ξαναπαίχτηκε» στο οικογενειακό τηλεοπτικό κανάλι της κας Αραμπατζή, έκανε «κλίμα», για το πόσο δραστήρια και «φιλοαγροτική» δράση έχει η Σερραία Βουλευτής… αλλά όταν αποκαλύφθηκε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ… σιγά μην περιμένετε από το «αντικειμενικό»  κανάλι να καυτηριάσει την ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΚΗ και ΛΑΘΕΜΕΝΗ ερώτηση της Κυρίας Βουλευτού!

Εκτός κι αν, ακόμη και την πραγματικά φιλοαγροτική δράση της Κυβέρνησης, θελήσει …. να την πιστωθεί, κι αυτή ακόμα, η Βουλευτής της Αντιπολίτευσης…!!!!

Και τελικά, μπορεί να άργησε να εμφανιστεί η αλήθεια αλλά έλαμψε τελικά!!

Η είδηση που ανακουφίζει τους αγρότες, και που μακάρι να παρουσιαστεί αντικειμενικά και στο εν λόγω μέσο:

Αγρότες από 15 χώρες της ΕΕ, είναι επιλέξιμοι για αύξηση των προκαταβολών τους που επλήγησαν από δυσχερείς κλιματολογικές συνθήκες, κατά το πρώτο μέρος του 2017 και αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.

Η αύξηση του επιπέδου των προκαταβολών, τις οποίες οι αρχές των κρατών μελών παρέχουν στους αγρότες ετησίως, βάσει των κανόνων της κοινής γεωργικής πολιτικής, αποσκοπεί στο να μετριάσει ορισμένα από τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες, μετά από αντίξοες κλιματικές συνθήκες, όπως ξηρασία ή ισχυρές βροχοπτώσεις.

Η απόφαση της Επιτροπής επιτρέπει πλέον στα κράτη μέλη που πλήττονται από τις δυσμενείς συνθήκες να αυξήσουν το μέγιστο ποσό της προκαταβολής στο 70% για τις άμεσες ενισχύσεις και στο 85% για τις ενισχύσεις αγροτικής ανάπτυξης.

Οι 15 χώρες-μέλη της ΕΕ είναι (με αλφαβητική σειρά) Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Κροατία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τσεχική Δημοκρατία, Ρουμανία, Φινλανδία,

Εναπόκειται πλέον στις επιλέξιμες χώρες να αποφασίσουν κατά πόσον θα επωφεληθούν, εφόσον είναι σε θέση, από αυτήν τη χαλάρωση των κανόνων για τις προκαταβολές.

Τώρα κάποιοι μάλλον δεν άκουσαν, δε διάβασαν ή δεν ξέρουν τη ρήση του αείμνηστου Κ. Καραμανλή «υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται, και υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται».

Κι αυτή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει πως είναι Κυβέρνηση των έργων ουσίας και όχι των παχιών λόγων χωρίς αντίκρισμα….σε αντίθεση με τη Μητσοτακική Νέα Δημοκρατία που αρέσκεται σε ανούσιους εντυπωσιασμούς και άμετρη κινδυνολογία.

Οι αγρότες μας θα εισπράξουν ως προκαταβολή, μέχρι το τέλος του Οκτώβρη,  το 70% της Βασικής τους ενίσχυσης, τελεία και παύλα, γιατί έτσι φρόντισε αυτή η Κυβέρνηση!

Αυτή είναι η αλήθεια, η αλήθεια είναι εδώ, όπως κι αυτή η Κυβέρνηση είναι εδώ, πασχίζοντας πάντα να είναι όχι αρεστή, αλλά χρήσιμη και αποτελεσματική για τον αγροτικό κόσμο της χώρας!

Ο ζιζανιοκτόνος

 (*) Ν.Δ.τ.Μ = Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη

Ετικέτες: ,