• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Ιούνιος 26, 2019

Τα τρολ του διαδικτύου και η Μακεδονία

Sommelier
Sommelier
Δεκέμβριος30/ 2017

Γνωρίζαμε ότι η ανάρτησή μας  (Διαβάστε εδώ)  θα ενοχλούσε. Ωστόσο το ότι θα χαρακτηριζόμασταν κυβερνητικά τρολ, αυτό πραγματικά δεν το περιμέναμε.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα λοιπόν. Αρχικά πρέπει να ομολογήσουμε όλοι ότι το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι διαμετρικά ξεχωριστό θέμα από οποιοδήποτε άλλο έχει απασχολήσει και θα απασχολήσει την επικαιρότητα.

Οι νόμοι που ψηφίζονται στο εσωτερικό μπορούν να αλλάξουν ή να καταργηθούν από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να πιέσουν με διαμαρτυρίες και μαζική συμμετοχή στο να αλλάξουν πράγματα στο εσωτερικό. Έστω και με δυσκολία.

Ωστόσο από τη στιγμή που το γειτονικό κρατίδιο πάρει το όνομα Μακεδονία, με οποιοδήποτε τρόπο, αυτό δεν μπορεί να αλλάξει ακόμη και αν το απαιτήσουν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Κοινώς, «τετέλεσται».

Γι’αυτό το λόγο και στηλιτεύουμε λανθασμένες συμπεριφορές του παρελθόντος, όπως αυτή της κας Μπακογιάννη.

Άρα λοιπόν σε αυτό το θέμα θα είμαστε κάθετοι. Αν ο Καμμένος στηρίξει τις θέσεις μας, θα στηρίξουμε Καμμένο. Αν τις στηρίξει ο Μητσοτάκης θα στηρίξουμε Μητσοτάκη.

Και αντίστοιχα όποιος χαρίσει το όνομα «Μακεδονία» θα του χαρίσουμε και μεις μια μεγαλοπρεπή και οριστική «αποχαιρετιστήρια» ψήφο.

Η Μακεδονική ύπαιθρος είναι διάσπαρτη από μακάβρια ενθύμια προγόνων που μας έδωσαν τη δυνατότητα να στεκόμαστε άνετα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και να γράφουμε στην ελληνική γλώσσα για ένα ελληνικότατο θέμα.

Αν η κομματική προσκόλληση κάνει κάποιους να κάμψουν τη συνείδησή τους και να αποφασίσουν ενάντια σε κάτι τόσο ιστορικά και εθνικά αυτονόητο, εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε.

Διότι «Ἐὰν ἡμεῖς σιωπήσωμεν, οἱ λίθοι κεκράξονται».

Sommelier

Ετικέτες: ,