• Σήμερα είναι: Τετάρτη, Νοέμβριος 21, 2018

Τι απαντούν οι γονείς του δημοτικού Σκουτάρεως για την αποχή των παιδιών τους

Domino News
Domino News
Οκτώβριος21/ 2018

Στη δημοσιότητα που δόθηκε στην έλευση των 10 προσφυγόπουλων αποδίδει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Σκουτάρεως την απόφαση της «αποχής» των παιδιών τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζεται ότι η «εικόνα αναστάτωσης» με την παρουσία «τρίτων παρατρεχάμενων» και μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν ήταν «φυσιολογική» ούτε για τα παιδιά τους αλλά ούτε και για τα προσφυγόπουλα.

Μάλιστα, υποστηρίζεται, ότι αυτό που συνέβη την Παρασκευή «δεν ήταν αποχή δική μας, αλλά κατάληψη του Σχολείου από τρίτους». Ζητείται να μην υπάρξει παρουσία τρίτων την ερχόμενη Δευτέρα για να γίνουν κανονικά τα μαθήματα.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Με έκπληξη διαβάσαμε όλες αυτές τις μέρες αυτά που γράφτηκαν για το Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως. Προφανώς από άτομα που δεν είχαν διαβάσει καν τα εξώδικά μας και τα οποία αναφερόταν σε συγκεκριμένα σημεία που είχαν να κάνουν και με την ύποπτη δράση των ΜΚΟ στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Είδαμε αποκομμένα αποσπάσματα να κοσμούν δηλώσεις «επισήμων», οι οποίοι άλλα έλεγαν μπροστά στις κάμερες και άλλα έλεγαν σε εμάς στις κατ’ ιδίαν επαφές μας με αυτούς. Κατόπιν μας κατηγόρησαν για αποχή. Φυσικά ξεχνούν ότι όλο το σχολείο με τη συμμετοχή των παιδιών μας είχε ετοιμάσει μια γιορτή υποδοχής για τους νέους μαθητές. Δυστυχώς το πρωί της 19/10/2018 αντικρίσαμε έξω από το σχολείο ένα πλήθος από κάμερες που τραβούσαν πλάνα, περιπολικά, άνδρες της Ασφάλειας, τοπικούς κομματικούς παράγοντες συγκεκριμένου χώρου και πλήθος άγνωστων σε εμάς ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητα με πινακίδες από άλλους Νομούς, τα οποία άτομα εισήλθαν όλα στον χώρο του σχολείου. Προφανώς όλοι αυτοί θεωρούσαν φυσιολογικό να αντικρίσουν τα παιδιά ξαφνικά μια τέτοια εικόνα αναστάτωσης. Είτε αυτά ήταν τα προσφυγόπουλα, είτε τα παιδιά μας.

Άραγε στις ενέργειες αυτές δεν υπήρχε τίποτε παράνομο; Οι μόνοι παράνομοι ήμασταν εμείς. Και μας προειδοποίησαν ότι θα επέμβει Εισαγγελέας. Άτομα που δεν απασχολήσαμε ποτέ τη Δικαιοσύνη βρεθήκαμε ξαφνικά εν δυνάμει κατηγορούμενοι.

Τη Δευτέρα ελπίζουμε τα μαθήματα να γίνουν κανονικά και να λείψουν οι φιέστες και οι τρίτοι παρατρεχάμενοι που παρεισέφρησαν στο χώρο του Σχολείου. Διότι αυτό επιτάσσει ο στοιχειώδης σεβασμός στον ευαίσθητο ψυχισμό των παιδιών. Αυτό που συνέβη την Παρασκευή δεν ήταν αποχή δική μας, αλλά κατάληψη του Σχολείου από τρίτους και ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί.

Σύμφωνα με τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας παρακαλούμε να δημοσιευτεί αυτούσιο.

Για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Ο Πρόεδρος

Τσακιρίδης Βασίλειος»

Πηγή: eproodos.gr