• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Φεβρουάριος 21, 2019

Το παρασκήνιο της ματαίωσης του φιλικού αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με το Ιράν

Domino News
Domino News
Μάιος29/ 2018

Ματαιώνεται το φιλικό της εθνικής με το Ιράν, στην Τουρκία, λόγω των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Τον περασμένο Φεβρουάριο η ΕΠΟ είχε ανακοινώσει τη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με το Ιράν στην Κωνσταντινούπολη για τις 2 Ιουνίου. Ωστόσο, το παιχνίδι αυτό δεν θα διεξαχθεί, με το παρασκήνιο να είναι πλούσιο.

Το Ιράν, το οποίο συμμετέχει στο Μουντιάλ της Ρωσίας, είχε προγραμματίσει την προετοιμασία του, εντός της οποίας ήταν δύο φιλικά με Τουρκία (28/5) και Ελλάδα (2/6) στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, από τη στιγμή που «έκλεισε» το φιλικό η ΕΠΟ, άλλαξαν πολλά δεδομένα.

Μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στα σύνορα του Έβρου και την προφυλάκισή τους, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος επικοινώνησε με την Ομοσπονδία του Ιράν, ζητώντας αλλαγή έδρας για το φιλικό, θέτοντας εθνικούς και ηθικούς λόγους που δεν επέτρεπαν το ταξίδι της Εθνικής Ελλάδας στην Τουρκία.

Εξετάστηκε το ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί το ματς στην Ξάνθη ή στην Αθήνα (στο γήπεδο του Περιστερίου ή της Νέας Σμύρνης), όμως δεν βρέθηκε σημείο επαφής ανάμεσα στις δύο πλευρές και έτσι αποφασίστηκε να μη γίνει τελικά το φιλικό.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο τεστ θα ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Εθνικής για το Nations League και των Ιρανών για το Μουντιάλ.

Πηγή: sport-fm.gr