• Σήμερα είναι: Παρασκευή, Ιούλιος 19, 2019

Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή οι εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019

Domino News
Domino News
Σεπτέμβριος10/ 2018

Είναι «απολύτως εφικτά» τα 11 μέτρα που εξήγγειλε, από το βήμα της 83ης ΔΕΘ, δήλωσε ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη τύπου την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για «παροχολογία», όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, αλλά για τις ελάχιστες δυνατές και αναγκαίες ελαφρύνσεις και μέτρα κοινωνικής στήριξης για όσους υπέστησαν τη μεγαλύτερη ζημιά από τα μνημόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η στρατηγική επιλογή του είναι να γίνουν οι εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019.

Παράλληλα επανέλαβε ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια πραγματικότητα και όχι επικοινωνιακό εύρημα, ενώ για τις συντάξεις τόνισε ότι «έχουμε σημαντικές πιθανότητες να άρουμε την περικοπή, καθώς θα πείσουμε τους εταίρους ότι το μέτρο αυτό δεν χρειάζεται».

Ο κ. Τσιπρας έχει εξαγγείλει, μεταξύ άλλων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ έως 50% για 1,2 εκατ. χαμηλές ιδιοκτησίες και 30% μεσοσταθμικά, μείωση έως 35% των ασφαλιστικών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες,καθώς και τη φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων κατά 4 μονάδες μέχρι το 2022.

Οι εξαγγελίες περιλαμβάνουν επίσης, επιδότηση ενοικίου με εισοδηματικά κριτήρια και καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς και πανεπιστημιακούς εντός του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ