• Σήμερα είναι: Παρασκευή, Ιούλιος 19, 2019

ΥΦΕΘΑ Κόλλια-Τσαρουχά: Καμιά χρήση του όρου Μακεδονία δεν μπορεί να είναι αποδεκτή

Domino News
Domino News
Σεπτέμβριος10/ 2018

Καμία χρήση του ονόματος «Μακεδονία» δεν μπορεί να είναι αποδεκτή, για να σηματοδοτήσει κάτι που δεν είναι ελληνικό

Η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και μέχρι πρότινος Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης  Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στο πλαίσιο εκδήλωσης του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) με θέμα την Εφαρμογή των Αναπτυξιακών Νόμων, που έγινε στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ στο συνεδριακό κέντρο Ν. Γερμανός αναφέρθηκε ξανά στην πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά της «συμφωνίας των Πρεσπών» και οποιασδήποτε συμφωνίας αποδέχεται με οποιοδήποτε τρόπο τον όρο «Μακεδονία» ως ονομασία της FYROM.

Η κα Τσαρουχά, που χαιρέτισε την εκδήλωση μετά τη νέα ΥΜΑΘ κ. Νοτοπούλου, τόνισε: Καμία χρήση του ονόματος «Μακεδονία» δεν μπορεί να είναι αποδεκτή, για να σηματοδοτήσει κάτι που δεν είναι ελληνικό. Αυτή είναι η πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και πρόκειται για σημαντική διαφωνία μας με τις θέσεις του κυβερνητικού μας εταίρου.

Παρακάτω η κα Κόλλια διευκρίνησε ότι αυτή η διαφωνία δεν πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση, μέχρι τουλάχιστον η συμφωνία των Πρεσπών να φτάσει στην Ελληνική Βουλή: «Πρέπει όμως να τονίσω ότι αυτή η βασική διαφωνία μέσα στην κυβέρνηση, δεν μειώνει στο ελάχιστο τη κρισιμότητα της συντεταγμένης εργασίας που γίνεται σε πολλά άλλα επίπεδα, η οποία είναι ευθύνη όλων μας να ολοκληρωθεί.»

Πηγή: news.makedonias.gr