• Σήμερα είναι: Τρίτη, Απρίλιος 23, 2019

ΥΠΕΞ: Aπόλυτη διαλεύκανση για τον θάνατο του ομογενή στην Αλβανία

Domino News
Domino News
Οκτώβριος28/ 2018

Σοβαρό επεισόδιο στην Αλβανία με Βορειοηπειρώτη που οι πληροφορίες θέλουν νεκρό από πυρά αστυνομικών

Την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αναμένει το ελληνικό ΥΠΕΞ, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, καθιστώντας σαφές πως η Ελλάδα «θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.

Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας που έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών

Το περιστατικό έγινε στους Βουλιαράτες και σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ, όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί θέλησαν να απομακρύνουν μία από τις ελληνικές σημαίες που ήταν τοποθετημένη σε χώρο εκδήλωσης που γινόταν για τους νεκρούς του 1940.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κατσίφας πυροβόλησε κατά των αστυνομικών ,εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά και τον σκότωσαν. Η αλβανική αστυνομία υποστηρίζει ότι τα πυρά του Κατσίφα έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κατσίφας πυροβόλησε στον αέρα. Οι Αλβανοί έδωσαν στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν ότι τα περιπολικά που βρίσκονταν στην περιοχή δέχτηκαν πυρά.

Όπως και να ΄χουν τα γεγονότα, η αντίδραση των Αλβανών αστυνομικών είναι υπό έλεγχο.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας θα ήταν προφανώς γνωστός στις αλβανικές αρχές καθώς δεν έκρυβε τις απόψεις του περί «ένωσης της Βόρειας Ηπείρου με την Ελλάδα». Στη σελίδα του στο facebook έχει δημοσιεύσει πάρα πολλές φωτογραφίες, όλες με στολή παραλλαγής. Επίσης όλο σχεδόν το περιεχόμενο της σελίδας του έχει να κάνει με την Αλβανία και με το “αίτημα για ένωση της Βόρειας Ηπείρου με την Ελλάδα.»

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Αλβανοί καταγόταν από τα Ιωάννινα και εργαζόταν στην Αθήνα. Το συνδέουν με συγκεκριμένο ακραίο χώρο, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι όλα αυτά είναι πληροφορίες που μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ.

Πηγή: militaire.gr