• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Ιούλιος 18, 2019

Υποψήφιος με τη ΝΔ ο Τ. Αβραντίνης που απαιτούσε «σφαγή» στο Δημόσιο

Domino News
Domino News
Φεβρουάριος27/ 2019

Νέο «κελεπούρι» για Κυριάκο! – Είχε ζητήσει την απόλυση 300.000 δημοσίων υπαλλήλων

Aλαλα τα χείλη των ψηφοφόρων της ΝΔ. Η τελευταία επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ακούει στο όνομα Τάσος Αβραντίνης. Μετά το φιλοσκοπιανό κελεπούρι που ενέταξε στο ευρωψηφοδέλτιο, τον αντικαραμανλικό Παύλο Ελευθεριάδη, ακόμα ένας πολέμιος του Κώστα Καραμανλή βρήκε θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μόνο που ο συγκεκριμένος κύριος δεν είναι πολέμιος μόνο του πρώην πρωθυπουργού αλλά και όλων των δημοσίων υπαλλήλων, το κεφάλι των οποίων έχει ζητήσει επί πίνακι. Συγκεκριμένα, ο Τάσος Αβραντίνης σε ανύποπτο χρόνο έχει ζητήσει την απόλυση 300.000 δημοσίων υπαλλήλων!

Μόλις πριν από τέσσερις μήνες, τον Νοέμβριο του 2018, στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» σημείωνε προκαλώντας σοκ: «Το 1980 είχαμε περίπου 400.000 δημοσίους υπαλλήλους, ενώ το 2009 (όταν ξεκίνησε η κρίση) ο αριθμός τους ξεπερνούσε το 1.000.000. Από αυτούς τουλάχιστον 300.000 ήταν απολύτως περιττοί. Τους επέβαλε ένα άρρωστο πελατειακό σύστημα για να μπορεί να διαιωνίζει και να επεκτείνει την κυριαρχία του».

Πηγαίνοντας στα άκρα την τοποθέτησή του αυτή ο κ. Αβραντίνης σημείωνε μάλιστα ότι το κόστος των 300.000 υπαλλήλων που κατά την άποψή του περίσσευαν το 2009 είναι δεκαπλάσιο από το κόστος της μίζας και της διαφθοράς. Οπως χαρακτηριστικά έγραφε, «αυτοί σύμφωνα με τους παραπάνω συντηρητικούς υπολογισμούς στοίχισαν στην οικονομία (300.000 x 1.090.000) 327 δισ. ευρώ. Οσο δηλαδή είναι σήμερα το δημόσιο χρέος της χώρας ή 10 φορές τουλάχιστον το κόστος ολόκληρης της διαφθοράς και της μίζας». Ολως περιέργως, το πρώτο που πρότεινε ήταν απολύσεις και όχι πάταξη της διαφθοράς!

Σε αντίστοιχο άρθρο του στο «Capital» το 2013, αφού πάλι μετρούσε πόσο κοστίζουν οι… παραπανίσιοι δημόσιοι υπάλληλοι, άφηνε αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή για την πενταετία 2004-2009, αφού τον θεωρούσε υπεύθυνο για 120.000 πλεονάζοντες δημοσίους υπαλλήλους.

Νεοφιλελεύθερος

Ο Τάσος Αβραντίνης έχει συγγράψει και ένα νεοφιλελεύθερο μανιφέστο για την παιδεία με τίτλο «Εκπαίδευση: Ελευθερία επιλογής, ή η γάτα που γαβγίζει», το οποίο παρουσίασαν το 2016 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Θάνος Βερέμης.

Ο Τάσος Αβραντίνης, δικηγόρος, πρώην αντιπρόεδρος του κόμματος ΔΡΑΣΗ, δημοτικός σύμβουλος του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα και υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού τον Ιανουάριο του 2015, βρίσκεται από το 2017 στον πυρήνα των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς συμμετέχει στην «ομάδα δράσης» της Ν.Δ. -μαζί με άλλα στελέχη της ΔΡΑΣΗ του Θόδωρου Σκυλακάκη- για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση της εξωστρέφειας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Εκτός του Τάσου Αβραντίνη στην Α’ Πειραιά υποψήφιος με τη Ν.Δ. στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών θα είναι ο επιχειρηματίας Τέλης Αϊβαλιώτης, επίσης πρώην αντιπρόεδρος της ΔΡΑΣΗ, η οποία ως γνωστόν έχει αναστείλει τη λειτουργία της και έχει συνολικά προσχωρήσει στη Ν.Δ. Σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ., με τις δύο αυτές υποψηφιότητες ενισχύεται ακόμη περισσότερο η «ειλημμένη απόφαση διεύρυνσης της Ν.Δ. με προσωπικότητες και δυνάμεις του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου».

Πηγή: dimokratianews.gr