• Σήμερα είναι: Κυριακή, Νοέμβριος 19, 2017

Ύποπτο… Noor 2 στο Αιγαίο προσπαθούν να εκμεταλλευθούν οι Τούρκοι

Domino News
Domino News
Ιούλιος03/ 2017

Τουρκικά ΜΜΕ επιχειρούν να παρουσιάσουν ως “θερμό επεισόδιο” στο Αιγαίο, την προσπάθεια του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος να κάνει νηοψία σε φορτηγό πλοίο τουρκικών συμφερόντων.

Υπήρχαν πληροφορίες ότι το πλοίο ενδέχεται να μετέφερε ναρκωτικά.

Το Λιμενικό Σώμα επιχείρησε να ελέγξει την πληροφορία, αλλά ο Τούρκος καπετάνιος προτίμησε να αλλάξει πορεία και να καταφύγει στα τουρκικά ύδατα.

Αυτό το γεγονός επιχειρείται να παρουσιαστεί ως “θερμό επεισόδιο” που έχει να κάνει με τα ελληνοτουρκικά.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού
Αναφορικά με σημερινό περιστατικό εμπλοκής σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας, από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα “ACT” σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Ρόδου  μετέφερε ναρκωτικές ουσίες. 

 Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή,  σκάφος της οποίας, εντόπισε το πλοίο “ACT” σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών ν. Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος. Ο Πλοίαρχος του “ACT”, δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του. Αντιθέτως, το “ACT” συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το  σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής. 

Παράλληλα, για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές.

Πηγή: militaire.gr