• Σήμερα είναι: Κυριακή, Νοέμβριος 19, 2017

Βολέψτε τα παιδιά σας

Sommelier
Sommelier
Μάιος18/ 2017

Στο παρελθόν είχα βρεθεί σε μια συζήτηση όπου κάποιος υποστηρικτής μιας αυτοδιοικητικής παράταξης προσπαθούσε να πείσει έναν σοβαρό επαγγελματία να ασχοληθεί με την πολιτική, και δη με την παράταξη που υποστήριζε.

«Καλά είσαι ηλίθιος;» ήταν η αφοπλιστική του απάντηση.

«Εγώ έχω κάνει περιουσία, τα παιδιά μου δουλεύουν στο Δημόσιο»…» και συνέχισε «θες να μου λένε μετά ότι έφαγα λεφτά και βόλεψα τα παιδιά μου«.

Θυμάμαι επίσης το θόρυβο που είχε γίνει όταν η κόρη του κ. Βενιζέλου, ασκούμενη δικηγόρος τότε, είχε διοριστεί στις εκλογές να υπηρετήσει ένα εκλογικό τμήμα στο Νομό της. Αντιλαλήσαν οι πλαγιές από τα σχόλια για μεθοδεύσεις και πολιτικά μέσα. Φυσικά κανείς δεν είδε το αυτονόητο ότι πάμπολλοι άλλοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστές κλπ είχαν διοριστεί ομοίως μέσα στο Νομό τους. Όχι, η κόρη του Βενιζέλου ήταν βαλτή!

Αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο. Ακόμη και όταν ο Φειδίας έφτιαξε το χρυσελαφάντινο άγαλμα της Αθηνάς, η τεράστια ποσότητα χρυσού έδωσε αφορμή στους εχθρούς του να τον κατηγορήσουν για υπεξαίρεση της ποσότητας χρυσού που του δόθηκε. Ο Φειδίας απέδειξε την αθωότητά του, επειδή ο Περικλής τον είχε συμβουλέψει να κάνει το χρυσό ένδυμα της Αθηνάς συναρμολογούμενο. Έτσι μπόρεσε να το αποσυναρμολογήσει και να το ζυγίσει. Το βάρος του χρυσού βρέθηκε ακέραιο κι έτσι ο Φειδίας αθωώθηκε. Όμως κατόπιν κατηγορήθηκε για αλαζονεία επειδή στην εξωτερική όψη της ασπίδας της Αθηνάς, που έφερε ανάγλυφη Αμαζονομαχία παρέστησε σε δύο Αθηναίους πολεμιστές το πορτρέτο του Περικλή και το δικό του. Ο Φειδίας συνελήφθη και καταδικάστηκε.

Αυτή λοιπόν είναι η μοίρα των πολιτικών. Τα παιδιά τους δεν πρέπει να διορίζονται στο Δημόσιο ή να έχουν άλλες προσοδοφόρες δουλειές. Αν πάλι δεν έχουν δουλειές και είναι άνεργα, θα κατηγορηθούν ότι είναι άχρηστα, όπως και οι γονείς τους. Επομένως, για να μη λάβουμε διδάγματα από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας και το γαϊδούρι του Χότζα, ας παραμείνουμε στο Φειδία και ας αποδεχτούμε το γεγονός ότι η συκοφαντία είναι συνυφασμένη με την πολιτική. Και όσο περισσότερες ικανότητες επιδεικνύει κάποιος ή όσο πιο ψηλά ανεβαίνει, τόσο περισσότερη και η συκοφαντία που πρέπει να είναι έτοιμος να δεχτεί.

Βολέψτε λοιπόν τα παιδιά σας. Όσο δεν είστε πολιτικοί η πορεία προς το «βόλεμα» είναι αγγελικά πλασμένη.

Sommelier

Ετικέτες: ,