• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Μάιος 20, 2019

Έρχεται η ρύθμιση για το ασυμβίβαστο του υποψήφιου βουλευτή – ευρωβουλευτή

Domino News
Domino News
Μάρτιος13/ 2019

Ρύθμιση για το ασυμβίβαστο του υποψήφιου βουλευτή- ευρωβουλευτή προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης

Ο κ. Βούτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε χαρακτηριστικά ότι «στις αρχές της άλλης εβδομάδας έρχεται στην Ολομέλεια προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά στην ουσιαστική ισότητα» και πρόσθεσε ότι «εκεί πιθανότατα θα υπάρξει ρύθμιση, με πρωτοβουλία του υπουργού, η οποία θα αίρει το ασυμβίβαστο για τη φάση, για την προεκλογική περίοδο, για τους βουλευτές ώστε να μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα για ευρωβουλευτές».

Όπως είπε ο κ. Βούτσης «δεν αποτελεί καμία παρέμβαση και αλλαγή των κανόνων. Αυτό θα αφορά όλα τα κόμματα και όλα τα ψηφοδέλτια που έτσι και αλλιώς φτιάχνονται τώρα και δίνει τη δυνατότητα στις 10 Ιουλίου, όσοι θα έχουν εκλεγεί ευρωβουλευτές να αλλάξουν τότε την κατοχή της έδρας».

«Μείζονα αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην ευρωβουλή, που ήταν με λίστα και έγινε με σταυρό, συνέβη πολύ λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές του 2014. Καμία τέτοια μείζονα αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει. Άσφαιρα πυρά χαρακτήρισε την κριτική της Ν.Δ. Δεν παράγεται κανενός είδους ανισότητα, ή προνόμιο πρόσθεσε αφού αφορά και 3 βουλευτές της Ν.Δ. που ήδη έχουν ανακοινωθεί για το ευρωβούλιο».

Πηγή: enikos.gr