• Σήμερα είναι: Κυριακή, Φεβρουάριος 17, 2019

Υπουργείο Υγείας: Σχεδιάζεται νομοθετική ρύθμιση για τους εμβολιασμούς

Domino News
Domino News
Σεπτέμβριος27/ 2018

Υπάρχει υποχρεωτικότητα στην τήρηση του εμβολιασμού

Σε νομοθετική ρύθμιση που θα εξουσιοδοτεί τον υπουργό Υγείας να επιβάλει αυστηρή τήρηση του εμβολιασμού σε περιόδους που σημειώνεται έξαρση νοσημάτων, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη στη Βουλή, ο κ. Ξανθός τόνισε πως το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεννόηση με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και σκέπτεται νομοθετική διάταξη που θα προβλέπει εξουσιοδότηση στον υπουργό Υγείας – όταν συντρέχουν επιδημιολογικοί λόγοι, όταν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση πως σημειώνεται μια έξαρση ενός συγκεκριμένου νοσήματος ή όταν πέφτουν τα στάνταρντς και τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης – να μπορεί, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και για συγκεκριμένο εμβόλιο και για συγκεκριμένο πληθυσμό, να επιβάλει μια πιο αυστηρή τήρηση του εμβολιασμού.

Όπως τόνισε, ο εμβολιασμός είναι κρίσιμο μέτρο ατομικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας. «Υπάρχει υποχρεωτικότητα στην τήρηση του εμβολιασμού» είπε ο υπουργός Υγείας ενώ επεσήμανε ότι «δεν τίθεται δίλημμα ναι ή όχι στον εμβολιασμό, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και είναι μέτρο προστασίας της δημόσιας και ατομικής υγείας».

Πηγή: naftemporiki.g