• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Σεπτέμβριος 24, 2018

Ζητάνε και τα ρέστα…

Domino News
Domino News
Ιούνιος13/ 2018

87 δισεκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά από τις ελληνικές τράπεζες στο διάστημα της διακυβέρνησης του ανεκδιήγητου Γιωργάκη Παπανδρέου και αυτής των Σαμαρά – Βενιζέλου

Πρόκειται για καταθέσεις των αρχιερέων της διαπλοκής, μεσαζόντων, αεριτζήδων και γενικά παραγόντων του συστήματος που κατευθύνθηκαν σε ασφαλή φορολογικά καταφύγια, κυρίως στην Ελβετία.

Πρωταγωνιστές αυτού του οικονομικού εγκλήματος που τίναξε στον αέρα την οικονομία της χώρας ήταν οι μεγαλόσχημοι παράγοντες που συνδέονταν με το παλιό διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο σύστημα.

Αυτοί που είχαν αρπάξει τα θαλασσοδάνεια από τις ελληνικές τράπεζες φυγάδευσαν τα κεφάλαια στο εξωτερικό και άφησαν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα να καταρρεύσουν.

Βέβαια το ίδιο κόλπο έκαναν και τα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έριξαν φέσι 400 εκατομμύρια δολάρια στις τράπεζες και συνεχίζουν να εισπράττουν τις κρατικές επιδοτήσεις.

Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ που είναι περισσότερο προωθημένο σε τέτοια ζητήματα άλλαξε και το ΑΦΜ για να μην έχει προβλήματα. Για να αντέξουν οι τράπεζες προχώρησαν αναγκαστικά σε ανακεφαλαιοποιήσεις.

Το δημόσιο για τις ανάγκες της ανακεφαλαιοποίησης έσπρωξε τεράστια ποσά την περίοδο Σαμαρά, Βενιζέλου και ελάχιστα στην περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα παρά το γεγονός ότι οι καταθέσεις είχαν εξαφανιστεί πολύ πριν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα έρχεται ο Κυριάκος και ζητάει τα ρέστα για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών αφήνοντας υπονοούμενα για εξεταστικές επιτροπές. Προφανώς θα αναφέρετε στην περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου που το δημόσιο έσπρωξε μεγάλα ποσά για τις ανακεφαλαιοποιήσεις.

Εξάλλου τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν την πραγματική εικόνα για το τι έχει συμβεί ακριβώς στις τράπεζες. Γι’ αυτό ο Κυριάκος είναι καλύτερα να σταματήσεις τις απειλές και να αναλάβει ο ίδιος τις ευθύνες του.

Όσο για τους αεριτζήδες – που φυγάδευσαν τα δάνεια που είχαν πάρει στο εξωτερικό, φούνταραν τις επιχειρήσεις που είχαν και τώρα παρ’ ότι πτωχευμένοι οργώνουν με τα κότερα το Αιγαίο – στους οποίους αναφέρθηκε ο Κυριάκος έχουν όνομα και επώνυμο.

Άλλωστε συνδέονται με δεσμούς αίματος με τη Δεξιά και με τους ισχυρούς παράγοντες του παλιού τραπεζικού συστήματος. Γι’ αυτό ο Κυριάκος πριν εκτοξεύσει απειλές είναι καλύτερα να συμβουλευτεί κάποια στελέχη του που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Γιατί στο τέλος μπορεί να βρεθεί ο ίδιος πολλαπλά εκτεθειμένος.

Πηγή: kontranews.gr