• Σήμερα είναι: Πέμπτη, Ιούνιος 21, 2018

Οι ΗΠΑ καλούν σε άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης τα Σκόπια

Domino News
Domino News
Μάρτιος01/ 2017

Η πολιτική κρίση στο πολυεθνικό κρατίδιο των Σκοπίων (FYROM) συνεχίζεται και το σύνολο των σκοπιανών ηλεκτρονικών ΜΜΕ αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (State Department) δια της οποίας απευθύνεται εκ νέου έκκληση για άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

«Από κοινού με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και τους εταίρους μας στην ΕΕ, οι ΗΠΑ παρακολουθούν προσεκτικά την διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης στη “Μακεδονία”, η οποία έπεται των βουλευτικών εκλογών της 11ης Δεκεμβρίου 2016. Οι ΗΠΑ καλούν τους (πολιτικούς) ηγέτες στη “Μακεδονία” να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση, δίχως περαιτέρω καθυστέρηση και η όλη διαδικασία να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και τις φιλοδοξίες της χώρας για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Όπως σημειώνουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, περαιτέρω στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζεται ότι ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης, η οποία θα είναι προσηλωμένη στο κράτος δικαίου και στην εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, θα συμβάλει στον τερματισμό της πολιτικής κρίσης, η οποία έχει επιβραδύνει σημαντικά την δημοκρατική και οικονομική ανάπτυξη του κρατιδίου, καθώς και την διαδικασία ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης της χώρας.

«Οι ΗΠΑ καλούν όλα τα πολιτικά κόμματα να θέσουν πάνω από όλα τα συμφέροντα της “Μακεδονίας” και των πολιτών της, να έχουν εποικοδομητική συνεργασία και να εφαρμόσουν πλήρως όλες τις δεσμεύσεις τους που απορρέουν από την συμφωνία του Πρζινο», υπογραμμίζεται, σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ της πΓΔΜ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του εκτελούντα χρέη εκπροσώπου Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ.

Πηγή: tribune.gr