• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Σεπτέμβριος 23, 2019

Πλωμαρίτης: Πέντε υγειονομικές μονάδες στις Σέρρες

Domino News
Domino News
Φεβρουάριος14/ 2017

Τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη συνάντησε κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Στρατής Πλωμαριτης, ο οποίος ζήτησε τη συμβολή του δήμου σε ότι αφόρα τη δημιουργία μονάδων υγείας εντός του αστικού ιστού, ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο.

Ο Δήμαρχος Σερρών τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτό που ζήτησε από μένα είναι να τους διευκολύνω για να βρούμε τα σημεία για τις πέντε με έξι τομεακές μονάδες υγείας που σκοπεύουν να δημιουργήσουν στις Σερρες. Το επόμενο χρονικό διάστημα ο κ.Πλωμαρίτης θα μας επισκεφτεί για να συζητήσουμε για τα κτίρια που θα φιλοξενήσουν τις μονάδες, οι οποίες θα στελεχωθούν τόσο με ιατρικό όσο και με νοσηλευτικό προσωπικό. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ».

Το ιδανικό, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, είναι η κάθε μονάδα να καλύπτει ένα πληθυσμό 15.000 κατοίκων. Οι υπηρεσίες του δήμου προχώρησαν ήδη σε μια πρώτη καταγραφή των χώρων που θα μπορούσαν να στεγαστούν οι μονάδες υγείας, χωρίς αυτό να είναι και το τελικό σχέδιο. Όπως επισήμανε ο κ. Αγγελίδης, προτάσεις θα γίνουν για διαφορετικές περιοχές, αναφέροντας -παραδείγματος χάρη- πως: «Μια τομεακή μονάδα υγείας μπορεί να καλύπτει τις περιοχές Άνω και Κάτω Καμενικια, Θρακών…Μια άλλη μονάδα μπορεί να καλύπτει την περιοχή του Ιμαρέτ και της Καλλιθέας…. Αυτό είναι το αρχικό πλάνο, το οποίο και θα διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες».

Ο κ.Πλωμαρίτης, μάλιστα, ζήτησε από Δήμο αν έχει δικούς του χώρους να τους παραχωρήσει δωρεάν για να εξυπηρετηθεί το Υπουργείο, κάτι βέβαια που δεν μπορεί να συμβεί, καθώς ο Δήμος όσους χώρους είχε τους διέθεσε για τις δικές του υπηρεσίες.

Πηγή: diktyotv.gr