• Σήμερα είναι: Τρίτη, Σεπτέμβριος 18, 2018

Ψηφίστηκε ομόφωνα η τροπολογία για τον ΦΠΑ στα νησιά

Domino News
Domino News
Δεκέμβριος21/ 2016

Την τροπολογία ψήφισαν όλα τα κόμματα

Ομόφωνα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, οι 259 παρόντες βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων υπερψήφισαν τη ρύθμιση που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός λίγες ημέρες πριν, μαζί με την επιστροφή της 13ης σύνταξης.
Σύμφωνα με την τροπολογία, αναστέλλεται για το έτος 2017 η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά των νομών Χίου, Λέσβου, Σάμου και Δωδεκανήσου (πλην Ρόδου και Καρπάθου).Ενώ με πρόσθετη νομοτεχνική βελτίωση, ενσωματώθηκε και η Σαμοθράκη.

Αναφορικά τώρα με το κόστος από την διατήρηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα εν λόγω νησιά για το 2017, αυτό εκτιμάται, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στα 50 εκατ. ευρώ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την πρόταση για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας είχε καταθέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και την είχαν συνυπογράψει ο βουλευτής του Ποταμιού Αχμέτ Ιλχάν, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Λεωνίδας Γρηγοράκος, Στάθης Παναγούλης και Γιώργος Καρράς.

Ετικέτες: