• Σήμερα είναι: Κυριακή, Σεπτέμβριος 23, 2018

Απίστευτο παρασκήνιο με την επίσκεψη Γιούνκερ στην Ελλάδα

Domino News
Domino News
Απρίλιος16/ 2018

Ο Μητσοτάκης ανέβαλε την εκδήλωση μνήμης του Κ. Καραμανλή για να μην ακουστούν θετικά λόγια υπερ της Ελλάδος από τον Γιούνκερ (!)

Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή για το News 24/7 και αφορά τον απίστευτο λόγο για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης πίεσε για αναβολή εκδήλωσης του Ινστιτούτου Καραμανλή με καλεσμένο τον Γιούνκερ, για να μην ακουστούν καλά λόγια για την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν είχε προσκληθεί και είχε συμφωνήσει να έρθει στη χώρα μας από το Ίδρυμα Καραμανλή, προκειμένου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο να μιλήσει σε εκδήλωση στη Φιλοθέη για τα 20 χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ.

Η Πειραιώς, όμως, φέρεται να μην επιθυμούσε την πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση, κάτι που θεσμικά δεν ήταν δυνατόν να μην συμβεί ενώ -σύμφωνα με άλλες πηγές- δεν ήθελε να ακουστούν και τυχόν θετικές κουβέντες για τη σημερινή κυβέρνηση.

Τελικώς, επικράτησε η άποψη για αναβολή της εκδήλωσης, με τον Πέτρο Μολυβιάτη να κοινοποιεί με επιστολή του στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την αναβολή της εκδήλωσης. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, ωστόσο, μάλλον δυσαρεστήθηκε από την εξέλιξη αυτή, όπως φάνηκε και από σχετικό τηλεφώνημα που έγινε στην Αθήνα, εκφράζοντας τη βούληση να πραγματοποιήσει την επίσκεψη αυτή. Το Μέγαρο Μαξίμου εν συνεχεία απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να επισκεφθεί την Αθήνα στην ίδια ημερομηνία, πρόσκληση που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έγινε αποδεκτή.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου (έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά από τον πρωθυπουργό ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης), ενώ μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΥΓ: Απίστευτη απρέπεια κατά του προέδρου της Κομισιόν και απίστευτος διασυρμός της μνήμης του ιδρυτή της ΝΔ και εκ των οραματιστών της ένταξης της Ελλαδας στην Ε.Ε. Κωνσταντινου Καραμανλή, από τον Κυριάκο και τους συμβούλους του…(!)

Πηγές: News247.gr / koutipandoras.gr