• Σήμερα είναι: Παρασκευή, Φεβρουάριος 22, 2019

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Μελβούρνη

Domino News
Domino News
Δεκέμβριος21/ 2017

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Flinders Street στην καρδιά της Μελβούρνης

Διεθνή ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους 19, μεταξύ αυτών κι ένα νήπιο σε σοβαρή κατάσταση. Η αστυνομία δεν δίνει προς το παρόν ακριβή αριθμό. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Αλέκος Μάρκελλος ο οδηγός έχει συλληφθεί και είναι αναίσθητος. Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή όχι. Αποκλεισμένο από τις αρχές το κέντρο της Μελβούρνης.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει δηλώσεις του διοικητή της αστυνομίας της Βικτώρια Russell Barrett, ο οποίος κάνει λόγο για εσκεμμένη πράξη εκ μέρους του δράστη, τα κίνητρα του οποίου ωστόσο παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν το λευκό όχημα SUV το οποίο έπεσε πάνω στους διερχόμενους έξω από το σταθμό στις 16:30 το απόγευμα (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ υπάρχει και δεύτερη σύλληψη. Πρόκειται πιθανότατα για τον συνοδηγό.

Δεκατρείς άνθρωποι διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία και αρκετοί βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Το παιδάκι έχει υποστεί τραυματισμό στο κεφάλι.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη σε πολυσύχναστη διασταύρωση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω στο πλήθος των πεζών.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης 3AW ότι άκουσε κραυγές και είδε ανθρώπους «να ‘εκσφενδονίζονται’ προς όλες τις κατευθύνσεις».

Η περιοχή ήταν γεμάτη με ανθρώπους που έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Τον Ιανουάριο, αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο της Μελβούρνης, σκοτώνοντας έξι. Την ώρα της τραγωδίας, ο οδηγός του αυτοκινήτου που εθεωρείτο ύποπτος για το μαχαίρωμα του αδελφού του βρισκόταν υπό την καταδίωξη της αστυνομίας.

Η Αυστραλία κάθε χρόνο λίγο πριν τις γιορτές δέχεται απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πηγή: ert.gr