• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Φεβρουάριος 18, 2019

Δραγασάκης για έξοδο στις αγορές: «Ο στόχος επιτεύχθηκε»

Domino News
Domino News
Ιούλιος26/ 2017

«Επιτυχία» χαρακτήρισε τη χθεσινή έξοδο στις αγορές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

«Ο στόχος ήταν να αρχίσει μια δοκιμαστική έξοδος στις αγορές αρκετά πριν από τη λήξη του προγράμματος το 2018 και ο στόχος επιτεύχθηκε» δήλωσε σε συνέντευξή του στον «Real Fm».

Όπως είπε ο κ. Δραγασάκης, το ιδανικό σενάριο για την κυβέρνηση «είναι να αρχίσει από κάπου -από εδώ που ξεκίνησε τώρα με την έξοδο στις αγορές- και από τώρα έως το 2018 να έχει μια σειρά από πράξεις που εδραιώνουν τη θέση της χώρας στις αγορές». Υπογράμμισε παράληλα ότι πλέον μπαίνουν οι βάσεις για μια σειρά θετικών γεγονότων για καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα το 2018.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν πανηγύρισε, προσθέτοντας ότι δεν χρειάζεται ούτε θριαμβολογία, ούτε εφησυχασμός, αλλά προσήλωση στους στόχους για την έξοδο από το πρόγραμμα, καθώς -όπως είπε- «θα υπάρξουν ξανά δυνάμεις που θα θελήσουν να βάλουν εμπόδια και τρικλοποδιές στην πορεία αυτή».

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα σε ό,τι αφορά την έξοδο στις αγορές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε: «Ο κ. Στουρνάρας ως άτομο, ως οικονομολόγος, ως πρώην υπουργός μπορεί να κάνει όποια δήλωση θέλει. Ως Τράπεζα της Ελλάδας θα είχα πολλά ερωτήματα αν αυτή η άποψη ήταν θέση της ΤτΕ. Απ’ ό,τι ξέρω δεν ήταν. Άρα, πρόκειται για μια προσωπική άποψη. Δεν θέλω να προχωρήσω σε σχόλιο. Πάντως, αν ήθελε ο κ. Στουρνάρας να επηρεάσει τις διεθνείς αγορές, μάλλον δεν τον άκουσαν». Στο ερώτημα αν ήταν προσωπική άποψη του κ. Στουρνάρα, απάντησε: «Υποθέτω, διαφορετικά δημιουργούνται άλλα θέματα, διότι η ΤτΕ έχει και όργανα που μπορούν να έχουν τη δική τους άποψη και τον δικό τους ρόλο».

Πηγή: autodioikisi.gr