• Σήμερα είναι: Κυριακή, Οκτώβριος 21, 2018

Έλληνες στρατιωτικοί: Το «νέο» πρόσχημα για την απόρριψη της αποφυλάκισης

Domino News
Domino News
Ιούλιος17/ 2018

Η «δημοκρατία της Τουρκίας» και η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» του Ερντογάν είπαν πάλι όχι στην αποφυλάκισή τους…

Παραμένουν υπό κράτηση οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί – Το δικαστήριο της Αδριανούπολης για ακόμα μια φορά απέρριψε το αίτημα για την αποφυλάκισή τους.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν φυλακισμένοι για πάνω από 4 μήνες.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πέμπτη φορά που η ελληνική πλευρά προσφεύγει κατά της κράτησης των Μητρετώδη και Κούκλατζη.

Το «νέο» πρόσχημα για την απόρριψη της αποφυλάκισης

Το δικαστήριο της Αδριανούπολης με το γνωστό πρόσχημα της εξέτασης των κινητών του Δημήτρη Κούκλατζη και του Άγγελου Μητρετώδη είπε όχι στην αποφυλάκισή τους. Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται εδώ και 140 ημέρες πλέον στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Πλέον μπορούν να καταθέσουν νέο αίτημα στα τέλη Αυγούστου.

Η Τουρκία εξακολουθεί να κρατάει σκληρή στάση στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών και απορρίπτει το ένα μετά το άλλο τα αιτήματα των δικηγόρων τους. Ελάχιστες ελπίδες δημιουργήθηκαν μετά την συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ταγίπ Ερντογάν. Όμως, ο Τούρκος Πρόεδρος φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να παίξει μέχρι τέλους το παιχνίδι του. Οι δύο Έλληνες παραμένουν χωρίς να τους έχει απαγγελθεί καμιά κατηγορία, στις τουρκικές φυλακές…!

Πηγή: neaselida.gr