• Σήμερα είναι: Δευτέρα, Μάιος 20, 2019

Ένοπλη τρομοκρατική επίθεση με 49 νεκρούς στη Ν. Ζηλανδία

Domino News
Domino News
Μάρτιος15/ 2019

«Ακροδεξιός εξτρεμιστής» ο οπλοφόρος που συνελήφθη και που φέρεται να σκόρπισε τον θάνατο σε τζαμί της Νέας Ζηλανδίας, μεταδίδοντας ζωντανά στο Facebook την αποτρόπαια πράξη του.

Σε κατάσταση συναγερμού η Νέα Ζηλανδία μετά την τρομοκρατική επίθεση σε τεμένη που κόστισαν τη ζωή σε 49 άτομα. Ένας από τους ενόπλους μετέδιδε ζωντανά τις αποτρόπαιες πράξεις του για 17 ολόκληρα λεπτά στο διαδίκτυο.

Όπως μετέδωσε η New Zealand Herald, ένας από τους ενόπλους, που είναι 28 ετών από την Αυστραλία, και φέρεται να ονομάζεται Μπρέντον Τάραντ, μετέδιδε ζωντανά στο διαδίκτυο την επίθεση από την αρχή έως το τέλος της, που είχε διάρκεια 17 λεπτά.

Όσοι είδαν το βίντεο τον παρακολουθούσαν ενώ οπλιζόταν, περπατούσε μέσα στο τέμενος και ξεκινούσε να πυροβολεί αδιακρίτως. Στεκόταν στην είσοδο εμποδίζοντας τους πολίτες να βγουν, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Αφού χρησιμοποίησε όλο τον οπλισμό που είχε, ο Τάραντ επέστρεψε στο αυτοκίνητό του για να πάρει και άλλες σφαίρες και επέστρεψε στο τέμενος αναζητώντας επιζώντες τους οποίους εκτέλεσε εν ψυχρώ ενώ βρίσκονταν πεσμένοι στο πάτωμα. Μάλιστα ενώ έφευγε πυροβόλησε και μια γυναίκα που περνούσε τυχαία από το δρόμο έξω από το τέμενος.

​Το βίντεο μετά δείχνει τον ένοπλο να διαφεύγει με το αυτοκίνητό του. Πυροβόλησε ένα όχημα που περνούσε κοντά στο δικό του αρκετές φορές. Το βίντεο τελειώνει με τον άνδρα να γκαζώνει το αυτοκίνητό του. Η ζωντανή μετάδοση δεν διακόπηκε καθόλου σε αυτά τα 17 λεπτά.

Πριν ξεκινήσει την επίθεση, ο 28χρονος ανέβασε στο διαδίκτυο ένα «μανιφέστο» 73ων σελίδων για να «εξηγήσει» τους λόγους της επίθεσης.